Nog een verdedigende versterking voor Fortuna Sittard

Cian Harries en Sjoerd Ars
Foto: © Fortuna Sittard

De 22-jarige Cian Harries komt de verdediging van Fortuna Sittard versterken. De Welshman, afkomstig van Swansea City, wordt voor één jaar gehuurd van de Championship club.

In het contract is ook een optie tot koop opgenomen. Gisteren maakte Fortuna al bekend dat ook de Zwitser Martin Angha als versterking van de defensie is vastgelegd.

Harries staat bekend als groot talent in Engeland. De 1m86 lange centrale verdediger wordt geroemd om zijn snelheid, goede passing en kopkracht. In 2016 zette de international van Wales onder 21 zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Swansea City. Ondanks nadrukkelijke belangstelling van Premier League-clubs Liverpool en Tottenham Hotspur, bleef hij The Swans trouw.

Technisch manager Sjoerd Ars over de nieuwe aanwinst: “Met Cian hebben we dit seizoen een groot Engels talent binnen onze selectie. Hij is een fysiek sterke verdediger en daarbij ook opbouwend goed. Wij hopen dat hij zich hier in Sittard verder gaat ontwikkelen.” Harries heeft veel zin in zijn eerste buitenlandse avontuur. “Ik kijk uit naar de mogelijkheden die ik hier krijg en ik hoop dat ik mezelf hier kan ontwikkelen en het team beter kan maken.”

Reacties

0