Fortuna Sittard maakt het Vitesse lastig maar verliest toch

Fortuna Sittard ging vanmiddag op bezoek bij Vitesse in Arnhem. Het momenteel nog door Sjors Ultee gecoachte team hield lang stand maar verloor uiteindelijk met 2-0.

Fortuna Sittard hield in de eerste helft tegen Vitesse de nul. De verdediging stond compact. Vitesse kwam er combinerend zelden doorheen en slaagde er als dat wel gebeurde niet in om de gecreëerde kansen te verzilveren. Aan de andere kant wist Fortuna Sittard er amper uit te komen. Balbezit voor Fortuna was steeds slechts van korte duur, omdat Vitesse constant onmiddellijk druk bleef zetten.

In de tweede helft lange tijd een vergelijkbaar beeld: een aandringend Vitesse dat door Fortuna Sittard van scoren werd afgehouden. Toch kwam Vitesse in de 72e minuut op 1-0. Darfalou scoorde vanuit een corner met het hoofd. Hij werd niet gedekt door Jaroslaw Jach, die kort daarvoor door Ultee in het veld was gebracht voor Roel Janssen, kort nadat hij een gele kaart had gekregen wegens hands.

Fortuna Sittard moest op jacht naar de gelijkmaker, maar het team bleek ook vandaag aanvallend machteloos. Broja schoot Vitesse in de 84e minuut op aangeven van Tanane uit een vrije trap naar 2-0 en besliste daarmee de wedstrijd. De Arnhemmers hadden van de gasten uit Sittard nagenoeg niets te vrezen.

Fortuna Sittard begon het duel met de volgende opstelling: Yannick van Osch, Martin Angha, Ben Rienstra, Roel Janssen (70′ Jaroslaw Jach), George Cox, Jorrit Smeets, Tesfaldet Tekie, Mats Seuntjens, Emil Hansson, Sebastian Polter (70′ Lisandro Semedo) en Zian Flemming.

Scheidsrechter Jochem Kamphuis trok geel voor Roel Janssen, Jaroslaw Jach en Ben Rienstra van Fortuna Sittard.

Aanstaande zaterdag 5 december speelt Fortuna Sittard om 18:15 uur thuis tegen Willem II uit Tilburg.