SLIM Ondernemen

Sittard-Geleen, 15-05-2012 | Ondernemers-verenigingen, overheid en onderwijs sloegen op 28 november 2011 de handen ineen en presenteerden tijdens ‘SLIM Ondernemen 2011’ alle kansen die voor het oprapen liggen voor ondernemers in deze regio.

Sittard-Geleen, 15-05-2012 | Ondernemers-verenigingen, overheid en onderwijs sloegen op 28 november 2011 de handen ineen en presenteerden tijdens ‘SLIM Ondernemen 2011’ alle kansen die voor het oprapen liggen voor ondernemers in deze regio.

Wat is SLIM Ondernemen?
SLIM Ondernemen ontstond op initiatief van een aantal ondernemersverenigingen en belangenbehartigers van ondernemers en werd ondersteund door de gemeente Sittard-Geleen, die het eerste grote evenement in november 2011 heeft gefaciliteerd. SLIM Ondernemen streeft naar synergie door samenwerking, door van elkaar te leren, door te innoveren en door maatschappelijk verbonden te ondernemen. Wij Verbinden door te Doen: met deze one-liner wordt de doelstelling van SLIM Ondernemen kort en krachtig verwoord. De projectgroep bestaat uit vier personen die elk hun verantwoordelijkheid dragen:

  • S = samenwerken – Yvonne Salvino
  • L = leren van elkaar – Lex Crijns
  • I = innovatie – Dimitri Hensgens
  • M = maatschappelijk verbonden ondernemen – Evert-Jelle van de Ven

SLIM Ondernemen 2011
De organisatie heeft de deelnemers aan de bijeenkomst van 28 november 2011 middels een enquête om hun mening gevraagd. Op basis van de vele reacties die werden ontvangen trekt SLIM Ondernemen de volgende conclusies:

  • de gewekte verwachtingen over het programma zijn inhoudelijk helaas niet helemaal waargemaakt;
  • operationeel gezien was het een geslaagd evenement;
  • en in het tot stand brengen van verbinding is het evenement absoluut geslaagd.

Met deze leerpunten is de projectgroep verder aan de slag gegaan voor SLIM Ondernemen 2012.

Gaat u mee SLIMonline?
Binnenkort is het zover. Sittard-Geleen gaat SLIMonline. De basis daarvoor werd gelegd op de dag van het SLIM Ondernemen op 28 november 2011. Vijf organisaties sloegen de handen ineen om Sittard-Geleen herkenbaar online zichtbaar te maken. Die vijf organisaties zijn:

Bijeenkomst op 30 mei
SLIM Ondernemen belegt op woensdag 30 mei om 19.00 uur een bijeenkomst in het Ondernemershuis Westelijke Mijnstreek aan de Mercator in Sittard. U krijgt een presentatie op hoofdlijnen van het Korte Termijn Actieplan ‘intensivering centrum-aanpak’ Sittard-Geleen, u neemt kennis van de integrale SLIMonline ambities en u beleeft de introductie van SmartStores voor de complete detailhandelbranche in Sittard-Geleen.

Op 28 november werd al een voorproefje van het SmartStores concept gegeven. Inmiddels staat de officiële lancering van SmartStores voor de deur. SmartStores is klaar voor verbinding met het brede ondernemersveld in Sittard-Geleen. En enkele weken na de lancering aan ondernemerszijde wordt SmartStores in de vorm van een App geïntroduceerd bij de consument. Die beleeft dan met deze innovatieve ‘Smart-etalage’ nog meer winkelplezier in Sittard-Geleen.

Cookieinstellingen