LOS! nieuwe dienst KampsVanBaar Advocaten

Foto:

Advocatenkantoor KampsVanBaar Advocaten start met een nieuwe juridische service: LOS! – Legal on Site. Met deze dienst kunnen bedrijven voor kortere of langere tijd een advocaat van KampsVanBaar Advocaten in huis nemen. Lees hieronder meer over deze eigentijdse vorm van juridische dienstverlening. 

ADVERTORIAL – Tekst verzorgd door KampsVanBaar Advocaten
Geen plotse grote declaraties meer
“Ondernemers schuiven regelmatig juridische aandachtspunten binnen hun onderneming ter zijde. Een advocaat vinden ze te duur, te omslachtig, te veel gedoe. ‘Het komt wel goed’, wordt dan vaak gezegd. Vaak is dat ook zo. Maar niet altijd. Vooraf gedegen advies bij een nieuwe overeenkomst of uitdaging kan de kosten voorkomen van juridische procedures achteraf. Met LOS! (Legal on Site) bieden wij een nieuwe juridische dienst door de advocaten van KampsVanBaar Advocaten bij bedrijven inhouse te laten werken; een advocaat ín uw zaak.
Afhankelijk van de behoefte 
Meer dan 25 jaar ervaring in zakelijke en juridische dienstverlening leert ons dat ondernemers regelmatig behoefte hebben aan advies over de reikwijdte van hun risico’s en verplichtingen. Dit kan voortkomen uit een plotselinge situatie. Maar kan ook een structurele behoefte zijn. Iedere klant is immers anders. Op juridisch vlak komen ondernemers hier echter vaak niet aan toe. LOS! brengt samen met de ondernemer die verplichtingen in kaart en brengt hierin structuur aan. Of LOS! wordt ingezet om een plotselinge situatie, bijvoorbeeld bij begeleiding van een overname. Aan de hand van het overzicht bepalen we met de klant vervolgens wat de aard en omvang is van de juridische behoefte. Daarna kijken we welk onderwerp – nieuwe overeenkomst, conflict of uitdaging – prioriteit moet krijgen en beoordelen we met de ondernemer gedurende welke periode, met welke frequentie de ondersteuning van LOS! nodig is. Bijvoorbeeld een jaar lang twee keer per maand een dag of vier keer een halve dag. Of juist gedurende een korte periode drie dagen achter elkaar. Afhankelijk van de behoefte dus. Vervolgens gaan we een samenwerkingsovereenkomst aan voor de periode dat de ondernemer LOS! wil. Zijn bedrijf krijgt op deze manier toegang tot de meest voorkomende rechtsgebieden voor ondernemers, zoals arbeidsrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht, huurrecht, faillissementsrecht, zekerheden en aansprakelijkheden. 
Optimaal rendement
Onze advocaat gaat op vaste dagdelen inhouse aan de slag om alle bedrijfsjuridische zaken gedetailleerd te bekijken, voor te bereiden, te controleren en op te pakken. De klant weet dus ruim van te voren wanneer LOS! in huis is. Zo kan hij ook van zijn kant de zaken voorbereiden om optimaal rendement uit LOS! te halen. LOS! kan dus worden ingezet om de doorlopende behoefte aan juridische ondersteuning te beantwoorden of voor meer projectmatige werkzaamheden met veel juridische ondersteuning in korte tijd. 
Specialistische kennis
In beide gevallen, zowel plotse als structurele zaken, biedt de samenwerking met LOS! dubbel voordeel. De ondernemer beschikt over advocaten met specialistische kennis over het gevraagde onderwerp tegen een dagprijs die lager uitvalt in verhouding met het uurtarief dat advocaten normaal hanteren. In plaats van een juridische adviseur in dienst te nemen of juridische ondersteuning in te huren per casus, huurt de ondernemer LOS! Het enige dat vast is aan LOS! is de overeengekomen dagprijs. Er zijn dus voor de ondernemer achteraf geen onprettige financiële verrassingen. Tegen het aantrekkelijk tarief van een inhouse juridisch adviseur maakt de ondernemer dus gebruik van de gedegen vakkennis van een advocaat. Het beste van beide voor een maximaal rendement. 
Excellent ondernemen
Met LOS! wil KampsVanBaar Advocaten haar dienstverlening vernieuwen en verbeteren. We willen het beeld van het behoudende karakter van de advocatuur doorbreken en bijstellen naar 2013. Ja, wij zijn advocaten. Maar we zijn ook ondernemers. Wij willen met LOS! de uitzondering zijn. Wij laten het behoudende imago LOS! Wij zijn oprecht geïnteresseerd in ondernemers, hun branche en visie. Met de energie die ondernemers kenmerkt, werken we vanuit onze missie dat ondernemers nog beter kunnen excelleren vanuit een solide juridische basis. Duurzaam succes kunnen ondernemers immers uitsluitend behalen als de bedrijfsprocessen op orde blijven. Een juridisch solide fundament is daarvoor essentieel. 
Voorkomen is altijd beter
Legal on site (LOS) is een vernieuwend product. Niet alleen vanwege de financiële aspecten. Zeker ook omdat LOS! verder kijkt dan alleen de juridische elementen. Het vroegtijdig inzetten van onze advocaten binnen een onderneming zorgt voor vroegtijdige herkenning van juridische onderwerpen. Wij kunnen dan al vroegtijdig ook adviseren over een strategie. Aangeven wat gevolgen zijn bij een mogelijke procedure, als deze dan nog zou volgen. Op deze wijze bespaart de ondernemer direct op zijn juridische kosten. 
Eveneens kunnen we ons advies cijfermatig onderbouwen. Dat biedt het bedrijf inzicht wat een beslissing op lange termijn oplevert. Die strategische meerwaarde versterkt LOS! door vroegtijdig bekend te zijn met de juridische issues en dossiers die binnen een bedrijf spelen. Het stelt de ondernemer in staat om tijdig maatregelen te treffen en rotte plekken te voorkomen.
Volledig en duidelijk
De prijs die wij overeenkomen voor LOS! baseren we op het gekozen type van ondersteuning en het aantal afgesproken dagdelen. De ondernemer betaalt voor LOS! een vast bedrag per dag(deel). Niet op basis van het gewoonlijke uurtarief van een advocaat. In de praktijk komt dit er op neer dat de ondernemer voor de prijs van een juridisch adviseur de zeer parate en actuele kennis van een advocaat inhouse ontvangt. LOS! biedt dus volledige duidelijkheid over kosten en prestaties. De ondernemer weet wat zijn juridische kosten zullen zijn. Dus geen plotse grote declaraties meer.” 
Informatie
Om LOS! goed uit te leggen en te bezien wat dit voor een ondernemer kan betekenen is informatie uitwisseling essentieel. Voor meer informatie over LOS! kijkt u op www.legalonsite.nl. Graag komen we langs bij ondernemers die meer willen weten over LOS! 
Cookieinstellingen