Rabobank: groei koopwoningmarkt zet komende 2 jaar door

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De Rabobank spreekt een aantal verwachtingen uit ten aanzien van de ontwikkeling van de Nederlandse koopwoningmarkt.

  • De groei van de Nederlandse koopwoningmarkt zet in heel Nederland verder door
  • Ook Limburg profiteert van de positieve ontwikkeling
  • Na een beter dan verwacht eerste kwartaal zal de markt in 2015 en 2016 verder aantrekken
  • Naar verwachting wisselen in 2015 tussen de 160 en 180 duizend woningen van eigenaar
  • Rabobank Westelijke Mijnstreek houdt vanwege toenemende vraag zaterdag 30 mei Hypotheek inloopspreekuur

Op zaterdag 30 mei houdt Rabobank Westelijke Mijnstreek een Hypotheek Inloopspreekuur voor iedereen die overweegt een (ander) huis te kopen. Tijdens het Inloopspreekuur geven adviseurs van de Rabobank antwoord op woonvragen van (potentiele) klanten. Geïnteresseerden krijgen een kort oriëntatiegesprek, berekening van eventuele woonlasten, informatie over mogelijke verbouwingen of hypotheekaanpassingen en uitleg over het Rabobank Hypotheekdossier. Aan het einde van het gesprek krijgen ze een oriëntatierapport mee naar huis.

“De economen van de Rabobank voorzien de komende twee jaar een verdergaande groei van de woningmarkt in Nederland”, aldus Noël Laumen, Manager Financieel Advies van Rabobank Westelijke Mijnstreek. Vrijdag 15 mei publiceerde Rabobank deze cijfers in het kwartaalbericht Woningmarkt. “Hoewel er regionale verschillen zijn, zien we alle provincies profiteren van de groei op de woningmarkt. Ook in de Westelijke Mijnstreek zien we deze groei. Om aan de toenemende vraag tegemoet te komen, houden we nu een Hypotheek Inloopspreekuur.”

Thuis voelen
Rabobank is sinds 18 mei met een wonen commercial op TV te zien. De commercial maakt deel uit van een landelijke wonen campagne. Laumen: “Wij financieren niet alleen je huis, maar hebben een aandeel in de plek waar je je thuis voelt. Goed advies is daarom erg belangrijk om je ultieme woonwensen te kunnen vervullen”.

Rabobank heeft onderzoek gedaan naar wat Nederlanders het liefste doen in hun huis, en waar ze zich het meeste bij thuis voelen. Wat blijkt? Een ruime meerderheid van de Nederlanders (52%) voelt zich het meeste thuis als ze iets eten of drinken met familie of vrienden. Ook zijn ruimte en licht in huis voor driekwart van de Nederlanders het belangrijkste om zich thuis te voelen. “Vooral 65-plussers voelen zich thuis in hun huis en in hun buurt. Wellicht hebben zij met de jaren hun ultieme woonwensen kunnen vervullen.”

Hypotheek inloopspreekuur
Rabobank heeft goede ervaringen met het eerder gehouden Hypotheek Inloopspreekuur van 21 maart. Landelijk stapten duizenden Nederlanders bij een van de 214 vestigingen van lokale Rabobanken naar binnen. Het ging toen om zowel starters als doorstromers op de huizenmarkt. Ook kwamen bestaande hypotheekklanten langs met vragen over hun bestaande hypotheek. Ook bij Rabobank Westelijke Mijnstreek was het die dag erg druk in het Adviescentrum. Laumen: “Omdat verschillende klanten wegens de drukte toen wat langer moesten wachten hebben we nu nog meer adviseurs ingezet. En natuurlijk staat de koffie en de vlaai klaar.”

Rabobank Westelijke Mijnstreek heeft het Hypotheek Inloopspreekuur op zaterdag 30 mei van 10:00 uur tot 15:00 uur in haar Adviescentrum aan de Bergerweg 49 in Sittard. Iedereen kan dan zonder afspraak terecht. Extra openstellingen zijn er ook iedere dinsdagavond van 17:00 uur tot 20:00 uur. Ook dan kunt u zonder afspraak binnenlopen.

» www.rabobank.nl/wm

Cookieinstellingen