Met de Meiden onder de wol?!

Foto: Uitsnede uit affiche - Met de Meiden onder de wol

De Meiden van Sittard zijn allesbehalve schaapachtig en je hoort ze al helemaal nooit mekkeren. Wel lijken ze een beetje wollig bezig te zijn, de laatste tijd.

Met de uitnodigende slogan ‘Met de Meiden onder de wol’ vragen de Sittardse onderneemsters aandacht voor hun volgende gezamenlijk winkelthema, waaraan alle aangesloten Meiden op zaterdag 26 september meedoen.

Uiteraard is de koppeling wol – schaap – mode snel gelegd. En zeker nu het herfst aan het worden is en de winter ook niet meer lang op zich zal laten wachten. Dan wil je er warmpjes bijzitten. Met een gebreide muts, trui, sjaal, wanten en geitenwollen sokken. Met een warme wollen jas of een met wol gevoerde jas van lamsleer. En met lekkere warme schoenen aan je voeten.

Behalve de buitenkant verzorgt een aantal dames ook de inwendige mens: een lekker glas bokbier met een nog lekkerder crostini met schapenkaas en peer, bockbierkroketten met boerenbrood of informatie over gerechten met lamsvlees van ragout tot koteletten.

En ook bijzonder: bij Stoer en Zo komt om 10:00 uur Rubens poppentheater een kindervoorstelling geven over onder de wol: ‘Klaas Vaak en de wonderlijke wollen vertel-weefsels vol pret’. En bij Wollstreet geeft René Haustermans om 13:00 en om 15:00 uur een korte presentatie over ‘wol in Sittard in de middeleeuwen’.

» Meiden van Sittard

met-de-meiden-onder-de-wol-2

Cookieinstellingen