Schenken & Erven

Mat Scheepers
Foto: De Erfrecht Planners

ADVERTORIAL – In een groot artikel in een landelijke krant werd recent melding gemaakt van het feit dat “de Nederlander” vindt dat de belasting over erfenissen en schenkingen “zeer onredelijk” is.

Uw vermogen was al 4 keer belast

Hoewel ik heel goed deze gevoelens van onredelijkheid rondom deze belastingen begrijp (u heeft immers al 4 keer belasting betaald over uw opgebouwde vermogen middels inkomstenbelasting, loonbelasting, btw en vermogensbelasting) bekruipt me dan toch ook een ander gevoel.

Als we het met z’n allen de schenk- en erfbelasting zó vervelend en onterecht vinden, waarom hebben maar zo weinig mensen hun zaken rondom erven & schenken goed en fiscaal vriendelijk geregeld??

Ons team

Binnen ons bedrijf “De Erfrecht Planners” staat een team van mensen voor u klaar om u te helpen bij het regelen van uw erfrechtelijke zaken, met name voor wat betreft de vermogensrechtelijke maatregelen rondom besparing van die vervelende erfbelasting en het veilig stellen van uw huis en vermogen voor het geval u in een zorginstelling terecht zou komen. De Wet Langdurige Zorg weet immers wel raad met uw vermogen, als u het niet tijdig en goed regelt!

“Men” heeft het niet geregeld

Dagelijks spreken wij met onze klanten over hun bestaande situatie en over hun testamenten die ze in het verleden of recent gemaakt hebben. Bijna altijd treffen wij dan standaard “langstlevende testamenten” of “tweetraps-testamenten” aan, waarbij onze klanten denken dat alles goed geregeld is. Tijdens het gesprek blijkt dan heel vaak dat mensen niet of niet volledig weten wat de uitwerking van hun akten is, zeker niet voor wat betreft de financiële gevolgen richting fiscus en zorgcentrum.

Heeft u het goed geregeld?

Grote kans dat u dit nu leest, en denkt: hoe hebben wij het eigenlijk geregeld? Hebben wij niet stiekem ook een gewoon Langstlevende Testament?? Of een Tweetraps-testament? Of misschien wel helemaal niks geregeld?

Maak een afspraak

Zoals gezegd; wij zijn gespecialiseerd in de volgende onderwerpen en zijn u dan ook graag van dienst met:

  • de inventarisatie van uw bestaande situatie;
  • het toelichten van uw civielrechtelijk EN fiscale mogelijkheden;
  • het veilig stellen van uw vermogen voor de regelingen in de zorg;
  • zorgen dat uw huis niet wordt opgegeten in de zorg;
  • het opstellen van schenkingsplannen richting de volgende generatie;
  • het opstellen van levenstestamenten/volmachten met de complete inhoud;
  • alle aanverwante zaken rondom overlijden en wilsonbekwaam worden en zorg.

De kosten van het eerste gesprek nemen wij altijd voor onze rekening. Mocht u vervolgens uw zaken door ons geregeld willen zien, dan geeft u ons opdracht tegen een vooraf bepaalde all-inclusive prijs (dus inclusief onze kosten, alle notariskosten en btw). Helder en transparant en zonder verrassingen achteraf.

We verwelkomen u graag op een van onze 4 kantoren in de hele provincie!! Bel

0800-1031

Ik wens u een mooie zomer, waarvan akte!

Waarvan akte,

fiscalist – erfrechtspecialist

Reacties

article
138264
ADVERTORIAL – In een groot artikel in een landelijke krant werd recent melding gemaakt van
https://sittard-geleen.nieuws.nl/zakennieuws/20180723/schenken-erven/
2018-07-23T18:01:57+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/02/22225307/mat-scheepers.jpg
De Erfrecht Planners, Schenken en Erven
Columns, Zakennieuws