Het einde van het jaar nadert…

Foto: De Erfrecht Planners

ADVERTORIAL – Op de kantoren van De Erfrecht Planners is het eigenlijk altijd wel redelijk druk. Maar de komende weken is het nog net iets drukker! Waarom?

Het einde van het jaar is voor veel mensen het moment om eens goed na te denken over hun financiële huishouding, en over het verlagen van hun vermogen voor de nieuwe fiscale en zorg peildatum 1-1-2019.

Fiscale vrijstellingen

Met de jaargrens in zicht wordt ook weer een fiscaal jaar afgesloten. Dat houdt in dat de jaarlijkse vrijstellingen voor schenkingen nog voor dit jaar gebruikt mogen worden en dat vanaf volgend jaar weer nieuwe vrijstellingen gelden.

Met name senioren hebben over het algemeen hoge spaarsaldo’s en net als iedereen ontvangen zij geen tot heel weinig rente op hun spaarcenten. Redenen te over om na te denken om nog dit jaar gelden weg te schenken naar de volgende generatie. Leg dit echter wel altijd goed vast en stel de spelregels goed vast.

Peildatum voor eigen bijdrage zorg

De regelingen in de zorg kennen een eigen bijdrage uit inkomen en vermogen. Voor deze berekening wordt qua vermogen 2 jaar teruggekeken. Met andere woorden, de naderende peildatum 1-1-2019 kan van cruciaal belang zijn als u daarna een keer in de zorg terecht zou komen. Alweer een reden om na te denken om uw vermogen te verlagen.

Vermogen verlagen

Het verlagen van vermogen kan op de volgende wijzen:

  • Schenken van gelden, al dan niet binnen de vrijstellingen;
  • Schenken op papier (u schenkt wel, maar houdt de gelden toch bij uzelf);
  • Uitbetalen van in het verleden ontstane kindsdelen (altijd goed vastleggen);
  • Gebruik maken van fiscale vrijstellingen in box III.

Testamenten & Volmachten

Naast het bovenvermelde is het natuurlijk altijd heel belangrijk dat de basis goed is geregeld middels fiscaal ingerichte testamenten en volmachten. Op deze manier bespaart u heel veel erfbelasting en stelt u uw opgebouwde vermogen veilig voor de zorgregelingen.

Zoals u van ons gewend bent: wij zijn u heel graag van dienst op ons hoofdkantoor in Sittard, maar ook op onze kantoren in Stein, Herten en Horst.

De Erfrecht Planners
Namens deze,

www.erfrechtplanners.nl

0800-1031

Reacties

article
147021
ADVERTORIAL – Op de kantoren van De Erfrecht Planners is het eigenlijk altijd wel redelijk druk.
https://sittard-geleen.nieuws.nl/zakennieuws/20181108/het-einde-van-het-jaar-nadert-de-erfrecht-planners/
2018-11-08T14:35:57+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/10/08143404/mat-scheepers-erfrechtplanners1.jpg
De Erfrecht Planners, Schenken en Erven, woning
Columns, Zakennieuws