Kies voor keuzes in uw testament

ADVERTORIAL – Waar kiest u voor; een ouderwets en star testament zonder keuzes óf een modern flexibel testament met allerlei keuzemogelijkheden die uw vermogen lager belast laten zijn en uw vermogen grotendeels veiligstellen voor de eigen bijdrage in de zorg?

Het antwoord op deze vraag laat zich gemakkelijk raden, maar opmerkelijk is dat nog bijna niemand zijn nalatenschap helemaal goed en flexibel geregeld heeft. Terwijl “men” dat vaak wel denkt.

Misverstanden

Aangezien het erfrecht een geliefd onderwerp is om met vrienden en bekenden over te praten, hebben velen wel ergens iets gehoord over dit onderwerp, maar vaak heeft men de bel wel horen luiden, maar is de klepel niet eens in zicht. Dat leidt ertoe dat over het erfrecht vele misverstanden de ronde doen. Zo zorgt een zogenaamd “langstlevende testament” NIET ervoor dat de langstlevende alles erft, en is het lang niet altijd zo dat met een “uitsluitingsclausule” in uw testament de schoonzoon/dochter NOOIT iets krijgt.

Vermogensrechtelijke aspecten (zoals de mogelijkheid om het huis veilig te stellen voor de zorg en veel minder erfbelasting te betalen bij het eerste en tweede overlijden) zijn ook voorbeelden van kwesties die meestal niet of niet correct geregeld zijn. En ook hier weer…. terwijl de personen in kwestie zelf denken het allemaal goed geregeld te hebben.

En ook is nog steeds een hele groep mensen die een “twee-traps-testament” hebben gemaakt in het verleden… zich niet realiserend dat deze testamentvorm over twee overlijdens gezien fiscaal zeer nadelig uitpakt.

Gun uzelf en uw nabestaanden een check van uw situatie!

“In onze praktijk blijkt dat verreweg de meeste van onze klanten hun zaken niet volledig geregeld hebben, ook niet als ze de afgelopen 10 jaar aandacht gegeven hebben aan hun testamenten.

Het blijkt dan ook zeer raadzaam om een van onze specialisten uw situatie vrijblijvend te laten beoordelen. Dat doen wij bij voorkeur niet door het houden van algemene info-avonden, maar in een persoonlijk onderhoud op een van onze kantoren in Stein, Sittard, Herten of Horst.”

Bel voor een vrijblijvende afspraak:

0800 – 1031

Waarvan akte.

De Erfrecht Planners
www.erfrechtplanners.nl

Reacties