Le Menu Journal – De Vief Heringe komt met eigen krant

V.l.n.r.: Arthur Rooden (De Vief Heringe), Marc Webers (grafisch ontwerp) en Bas Smeets (fotografie)
Foto: SGN

De lockdown zit er nu eindelijk – en hopelijk snel volledig en voorgoed – op voor cafés en restaurants: na de terrassen gaan nu ook de deuren weer open voor de gasten.

Het is vandaag dan ook een beetje een feestdag, want we mogen weer uit gaan eten, zij het met inachtneming van een aantal regeltjes. Maar dat mag de pret vooralsnog niet drukken en hopelijk mogen we binnenkort weer alles doen waaraan vorig jaar nogal abrupt een einde kwam.

Een feestdag moet gevierd worden en dat is een van de redenen waarom bezoekers van restaurant De Vief Heringe aan de rand van het Sittardse stadspark vanaf vandaag worden verrast met Le Menu Journal, een menu in de vorm van een 8 pagina’s tellende krant. En die krant mag mee naar huis, want er zijn er zevenduizend van gedrukt!

Een krant waarin naast het menu (van borrelhapjes via lunch naar diner), de drankenlijst en informatie over mogelijkheden voor vergaderingen, koffietafels, feestjes en andere bijeenkomsten ook andere informatie staat. Weet u waar de naam De Vief Heringe vandaan komt? Of wat sloegin is? Dat De Vief Heringe voor groepen waarvan iedereen apart wil betalen een Afrekengereedschapskist heeft? Dat u er ook wandelarrangementen kunt reserveren? En weet u hoe het staat met het project Corio Glana? U leest het allemaal in Le Menu Journal van De Vief Heringe.

Nieuwsgierig geworden naar Le Menu Journal? De Vief Heringe is de hele week tot 21:00 uur geopend. Vrijdag tot en met zondag vanaf 10:00 uur, maandag tot en met donderdag vanaf 11:00 uur.

Uitbater van De Vief Heringe, Arthur Rooden, laat weten dat het de bedoeling is om de krant twee keer per jaar te laten verschijnen. In het najaar staat dan ook de volgende editie op het programma. Dan wordt in de krant ook aandacht besteed aan de Stichting Jacob Kritzraedt, de eigenaar van het monumentale pand, en aan de restauratie van het molenrad en het voeg- en metselwerk van de gevel waar het molenrad aan is gemonteerd.

Le Menu Journal is tot stand gekomen met medewerking van illustrator Wout Paulussen, grafisch ontwerper Marc Webers (StudioMarq) en fotograaf Bas Smeets (Rockateer).

peuzelplank en Le Menu Journal bij de Vief Heringe

Reacties