Wat zijn de meest effectieve vormen van reclame? *** Advertorial ***

Foto: Ron Lach via Pexels

Als bedrijf wil je jezelf natuurlijk goed op de kaart zetten en je doelgroep kennis laten maken met jouw producten en diensten. Dit kan natuurlijk perfect met behulp van reclame.

Maar wat zijn nu precies de meest efficiënte vormen van reclame om jouw bedrijf te promoten? Wij vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Social media

We kunnen tegenwoordig niet meer om social media heen. Bijna iedereen heeft hier een account op en zo ook diverse organisaties. Het is een ideale manier om op een relatief goedkope manier een grote groep mensen te bereiken. Zo kun je met social media advertising een bepaalde groep aanspreken afgestemd op jouw doelgroep. Bij social media advertenties kun je namelijk instellen hoe oud je doelgroep is, waar zij zich bevinden en wat hun interesses zijn. Zo weet je zeker dat jouw bericht terecht komt bij de juiste groep mensen die iets kunnen hebben aan jouw product of dienst.

Bewegend beeld

Daarnaast is bewegend beeld een goede en effectieve vorm van reclame. Veel organisaties maken corporate stories of korte video’s en verspreiden deze over zowel het internet als offline. Zo kun je bijvoorbeeld in de stad banners hebben hangen waar fragmenten op gepresenteerd worden. Bewegend beeld trekt de aandacht en is dus erg handig voor het promoten van je organisatie.

Offline reclame

Naast dat tegenwoordig veel reclame en promotie online gebeurt, is offline reclame nog steeds erg waardevol. Het beste is een combinatie van zowel offline als online reclame. Bij offline reclame kun je bijvoorbeeld denken aan het laten bedrukken van een folder, brochure of een mooie poster. Hier kun je van alles op laten bedrukken. Denk maar aan je diensten en producten, maar ook nieuws over een bepaalde campagne of een opkomend evenement. Vervolgens kun je deze op bepaalde plekken verspreiden waar je doelgroep veel komt. Denk maar aan de bibliotheek, bepaalde beurzen of bijvoorbeeld sportscholen.

Promotiemateriaal bedrukken

Maar hoe ontwerp je nu eigenlijk offline reclame? Dit kun je doen bij een partij als Drukzo. Zij zijn een grote organisatie waar je terecht kunt voor verschillende soorten drukwerk bestellen. Denk maar aan visitekaartjes, folders, flyers, banners en nog veel meer! Bedenk van te voren wat er precies op het drukwerk moet komen te staan en bestel jouw promotiemateriaal op drukzo.nl. Hier kun je precies aangeven welke formaten je wilt hebben, welk papiersoort en het gewenste aantal. Je kunt natuurlijk ook meerdere soorten promotiemateriaal met elkaar combineren.

Reacties