Wereldprimeur: aardgasauto’s voor gemeente

Foto:

Afgelopen donderdag 28 augustus heeft Autobedrijf Coumans uit Geleen de sleutels van de nieuwe bedrijfsauto’s van de gemeente Sittard-Geleen overhandigd aan wethouder Leon Geilen (o.a. Leefomgeving). 

Het betreft de IVECO Dailys bedrijfsauto. Een bedrijfsauto die ingezet wordt voor buitenwerkzaamheden door team Wijkbeheer van de gemeente. De auto biedt ruimte aan 7 personeelsleden en materiaal en is in sommige gevallen voorzien van extra handigheden, zoals een lichte kraan. 
De nieuwe bedrijfsauto’s 
De gemeente Sittard-Geleen is wereldwijd de eerste weggebruiker van dit nieuwe model bedrijfswagen, dat vanaf nu op de automarkt verkrijgbaar is. De auto is zo nieuw dat dit model een prominente plek heeft op de IAA-beurs in Frankfurt. De IAA is de toonaangevende beurs voor de automobielbranche wereldwijd.
De auto loopt op aardgas, heeft een zeer laag CO2 gehalte en stoot nagenoeg geen stikstof uit. Hierdoor zijn de bedrijfsauto’s bijzonder milieuvriendelijk. Wethouder Leon Geilen: “De bedrijfsauto’s voldoen aan de hoogste eisen ten aanzien van milieuvriendelijkheid middels de Euro6 CG norm. Voor ons was dit een belangrijk criterium bij de aanschaf van de auto’s.” 
De komende tijd worden er in totaal 26 bedrijfsauto’s van de gemeente Sittard-Geleen vervangen door de nieuwe bedrijfsauto.
Cookieinstellingen