Milieuparken WM voor alle inwoners toegankelijk

Foto: Onderwijsgek (Own work) [CC BY-SA 2.5]

Vanaf 1 januari 2016 kan elke inwoner van de Westelijke Mijnstreek – dus iedereen uit Sittard-Geleen, Beek, Stein en Schinnen – gebruik maken van alle milieuparken binnen deze gemeenten.

De openingstijden van de parken worden aangepast en de kosten van het aanbieden van afval worden overal gelijk. Dat staat in het Regionaal Afvalplan Westelijke Mijnstreek 2016-2019. De gemeenteraden van Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein nemen in oktober een besluit over het plan.

Tuinafval gratis
In het regionale afvalplan staat verder dat inwoners van de Westelijke Mijnstreek hun tuinafval vanaf volgend jaar gratis naar de milieuparken mogen brengen. Ook wordt het tuinafval vier keer per jaar gratis aan huis opgehaald.

Ook PMD
Daarnaast mogen in de Plastic Heroes-zak vanaf 1 januari naast plastic verpakkingsafval ook metalen verpakkingen en kartonnen drankverpakkingen verzameld worden.

Aanbieden restafval wordt duurder
Op dit moment produceren de inwoners van de vier gemeenten gemiddeld 123 kg restafval per inwoner per jaar. Het is de bedoeling dit in 2020 terug te brengen tot 100 kg per inwoner per jaar. De veranderingen uit het regionale afvalplan zorgen ervoor dat het scheiden van afval eenvoudiger wordt. Daardoor komen er minder herbruikbare afvalstromen in het restafval terecht en zal het restafval verminderen. Het aanbieden van restafval wordt duurder.

Cookieinstellingen