Sittard-Geleen kleurt zes dagen rood, geel en groen

Foto: HH

Ook dit jaar wordt in de gemeente Sittard-Geleen het carnavalsfeest weer uitbundig gevierd. Van 4 tot en met 9 februari kunt u iedere dag in Sittard-Geleen terecht voor een geweldig carnavalsfeest.

Net als andere jaren wordt er, 6 dagen lang, volop carnaval gevierd in de stadscentra en dorpskernen. Tal van festiviteiten, sleuteloverdrachten en optochten vinden plaats in de hele gemeente Sittard-Geleen. Met in Sittard de traditionele Zittesje Vastelaoves Zesdaagse.

Op 7 februari is het optochtendag met de Grote Optoch Zitterd, de Waereldsjtad Optoch Gelaen en de Groate Optoch Born, op maandag en dinsdag gevolgd door kleinere maar zeker niet minder sprankelende optochten in dorpskernen en stadswijken. Kijk voor een compleet overzicht van de carnavalsactiviteiten op de Agendapagina van deze website. Een overzicht van alle carnavalsoptochten vindt u hier.

De activiteiten op de Markt en in de binnenstad van Sittard worden onder de noemer Zittesje Vastelaoves-6-daagse georganiseerd door de stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, Sjtadskapel ’t Trumke en ’t Tröötje, Optoch Kommitee Zitterd, horeca Markt Sittard en de gemeente Sittard-Geleen.

Scholierencarnaval en ’t Kanón van ’t Balkón
Op de vrijdag en zaterdag, tijdens het Sjolierevastelaovend en ’t Kanón van ’t Balkón, wordt de Markt in Sittard afgezet met hekken om de toegang tot het terrein te reguleren. De Markt is op twee plaatsen toegankelijk, vanuit de Limbrichterstraat en vanuit de Paardestraat. De entree van de evenementen blijft, net als in voorgaande jaren, gratis.

Let op: wanneer het te druk wordt op de Markt worden de toegangen tijdelijk gesloten. Bezoekers wordt geadviseerd om op tijd op de Markt te zijn, om verzekerd te zijn van een plekje op het plein. Het podium bevindt zich tijdens het Scholierencarnaval en ’t Kanón van ’t Balkón op de Markt.

De fietsenstallingen aan de Parklaan en het Tempelplein zijn tijdens ’t Kanón van ’t Balkón tot 02:00 uur open en bewaakt.

Veiligheid
Evenals voorgaande jaren, wordt tijdens ’t Kanón van ’t Balkón de drukte op het plein in de gaten gehouden. Bij zowel Scholierencarnaval als ’t Kanón van ’t Balkón is in geen geval toegestaan eigen drank mee te nemen naar de Markt, hierop wordt strikt gecontroleerd. Kratten bier, flessen drank, bolderkarren en dergelijke zijn niet toegestaan op de Markt. De camerabeelden van de vaste camera’s in de centra van Sittard en Geleen worden tijdens de activiteiten live uitgekeken door een cameraobservant. Zo kan beter toezicht worden gehouden en kunnen politieagenten, beveiligers en boa’s sneller ingrijpen bij verstoring van de openbare orde, het plegen van geweld of criminaliteit.

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen