Fortuna Sittard wint ook van Al Jazira: 3-2

Voor de aftrap: Fortuna Sittard - Al Jazira Abu Dhabi
Voor de aftrap: Fortuna Sittard - Al Jazira Abu Dhabi
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard oefende vrijdagavond op het sportcomplex van SC Susteren tegen Al Jazira uit Abu Dhabi, de ploeg waar voormalig Ajax-trainer Henk ten Cate coach is.

Beide teams gingen voor de winst en dat leverde een aantal pittige en soms ronduit stevige duels op. De scheidsrechter trok een aantal keren de gele kaart, maar echt onsportief werd de wedstrijd niet.

Trainer Sunday Oliseh begon de wedstrijd met de volgende elf spelers: Job van de Walle, Perr Schuurs (c), Kai Heerings, Mickael Malsa, Fin Stokkers, Sander Rau, Clint Essers, Stefan Askovski, Mo Kourouma, Luc Tinnemans en Lisandro Semedo.

Fortuna kende een vliegende start, want in de vierde minuut al tekende Luc Tinnemans de 1-0 aan. Lisandro Semedo verdubbelde in de 42e minuut de voorsprong. Volgens een speler van Al Jazira werd de 2-0 gescoord uit een aanval die werd opgezet na een overtreding. De scheidsrechter stond daar dicht bij maar zag in het duel geen overtreding en liet dan ook doorspelen. Toen een speler van Al Jazira na het doelpunt wat al te fysiek bij de scheidsrechter verhaal kwam halen trok hij de rode kaart. Om verdere escalatie te voorkomen floot hij de eerste helft vervroegd af.

Na rust, in de 50e minuut, kwam Al Jazira voor even terug in de wedstrijd met de aansluitingstreffer, waar overigens een buitenspel-luchtje aan kleefde. In de 57e minuut bracht Finn Stokkers de marge met een kopbal terug op 2 doelpunten, nadat eerder Schuurs en hijzelf al dicht bij een treffer waren geweest.

Na 60 minuten wisselde Sunday Oliseh op Lisandro Semedo en de uitstekend spelende Perr Schuurs na in één klap het volledige elftal. In het veld kwamen Miguel Santos, Christopher Braun, Marco Ospitalieri, Wessel Dammers, André Vidigal, Djibril Dianessy, Dries Saddiki, Gavin Vlijter en Jorrit Smeets. Daarmee ging het tempo meteen flink omhoog, maar dat resulteerde tegen het tiental van Al Jazira enkel in goede maar gemiste kansen en een bal op de lat. Maar leuk om te zien was het zeker. Kort voor tijd kwam Al Jazira na een razendsnelle counter volgend op een fout afgespeelde bal van Fortuna Sittard nog terug tot 3-2.

Met deze overwinning behoudt Fortuna Sittard haar ongeslagen status tijdens de oefencampagne in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Tot nu toe speelde Fortuna Sittard twee keer gelijk en werden er vier wedstrijden gewonnen.

Volgende week zaterdag 5 augustus oefent Fortuna Sittard in Groesbeek tegen Achilles ’29. Die ploeg degradeerde afgelopen seizoen naar de derde divisie. Op vrijdagavond 18 augustus staat het eerste competitieduel thuis tegen FC Dordrecht op het programma.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen