Fortuna Sittard bekert verder na zege op Go Ahead Eagles

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Fortuna Sittard heeft dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles in eigen stadion overtuigend met 3-0 gewonnen.

Doelman Miguel Santos, Marco Ospitalieri, Jorrit Smeets, Djibril Dianessy en Finn Stokkers en André Vidigal ontbraken met het oog op het belangrijke competitieduel tegen De Graafschap in de basis. Voor hen in de plaats stelde coach Sunday Oliseh doelman Aykut Özer en de veldspelers Lars Hutten, Ufukcan Engin, Mickaël Malsa, Stefan Askovski en Clint Essers op.

In de eerste helft zag het publiek twee voorzichtig opererende ploegen. De eerste echte kans van de wedstrijd was voor Fortuna Sittard. Lars Hutten verzilverde in de 17e minuut zijn herintrede in de Fortuna-gelederen met een mooi doelpunt uit een voorzet van Christopher Braun. Twee minuten later leek Go Ahead alweer op gelijke hoogte te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. De eerste helft werd gekenmerkt door een laag tempo en veel balbezit voor Go Ahead Eagles, maar de gasten slaagden er niet in om al te veel gevaar te stichten. Fortuna Sittard loerde op de counter en miste op slag van rust een dijk van een kans om de voorsprong te verdubbelen.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Go Ahead veelvuldig aan de bal, maar niet bij machte om gevaar te stichten. Daarvoor ontbrak het de Deventenaren kennelijk aan inspiratie en creativiteit. In de 62e minuut schoot Mickaël Malsa Fortuna Sittard naar 2-0. Direct daarna wisselde Sunday Oliseh doelpuntenmaker Lars Hutten en Lisandro Semedo voor Finn Stokkers en André Vidigal. Wessel Dammers schoot in de 77e minuut van de wedstrijd na een voortreffelijke actie van Perr Schuurs de 3-0 binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Fortuna Sittard is door naar de achtste finales in de strijd om de KNVB-beker.

Het bekerduel stond onder leiding van scheidsrechter Manschot, met assistentie van de heren Van Zuilen en Janssen en vierde official Nagtegaal. Er waren 1852 toeschouwers. Die zagen Manschot geel trekken voor de Dries Saddiki.

Opstelling Fortuna Sittard: Aykut Özer, Christopher Braun, Clint Essers, Wessel Dammers, Perr Schuurs, Mickaël Malsa (77′ Luc Tinnemans), Dries Saddiki, Stefan Askovski, Lars Hutten (62′ Finn Stokkers), Lisandro Semedo (62′ André Vidigal) en Ufukcan Engin.

Aanstaande vrijdag speelt Fortuna Sittard voor de competitie uit tegen De Graafschap. Dan moet er gewonnen worden om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen.

Dossier: Fortuna Sittard
Cookieinstellingen