Gelaender Kirmes

Gelaender Kirmes: 1 juni tot en met 6 juni

Gelaender Kirmes: 1 juni tot en met 6 juni

Het is weer voorjaar, Pinksteren zit in de de maand en dan is snel daarna tijd voor de 104de Gelaender Kirmes! Van vrijdag 1 juni tot en met woensdag 6 juni vindt de Gelaender Kirmes plaats in het centrum van Geleen. De snelste en meest duizelingwekkende kermisattracties van Europa worden afgewisseld met gezellige familieattracties en eet- en drinktentjes.
Er is wederom een heus kermiscafé waar iedere dag gezellige muziek te vinden is en waar je kunt bijkomen van de kermis. Natuurlijk hebben ook de ondernemers in Geleen de hele kermisweek lang iets extra’s in petto. En bij de verschillende horecagelegenheden kun je terecht voor extra veel kermisfeest!

Kermisprogramma
Vrijdag 1 juni
Vanaf 16.00 uur zal de kermis alvast warmdraaien voor de bezoekers, waarna om 19.00 uurde kermis geopend zal worden door wethouder Geenen samen met Kermis clown Desalles. Zij openen de kermis met een spectaculaire trapeze act uitgevoerd vanuit het Reuzenrad. (locatie reuzenrad kop van de Rijksweg Centrum). Daarna volgt een rondgang met de samba band Raz Me Tazz over de kermis. Tijdens de rondgang deelt het ‘Gelaender Kirmes promotieteam’ gratis penningen uit. Daarnaast zal het ‘Gelaender Kirmes promotieteam’ gratis penningen en zeer aantrekkelijke kortingsbonnen uitdelen: zo wordt een dagje kermis nog leuker! Vanaf 22:00 uur een gevarieerd muziekprogramma in diverse cafés. Slot eerste kermisdag om 01.00 uur.

Zaterdag 2 juni
Aanvang kermis om 11.30 uur. De Gelaender Kirmes staat vandaag in het teken van straattheater. Wij bieden u een gevarieerd aanbod met straattheater, variërend van walk acts, living statues en andere straatshows. Diverse actes maken tussen 15.00 en 21.00 uur de kermis “onveilig”. Meer informatie over het straattheater volgt spoedig. Vanaf 22.00 uur is er een gevarieerd muziekprogramma in de cafés van Geleen. Slot tweede kermisdag om 01.00 uur.

Zondag 3 juni
Aanvang kermis om 13.00 uur. Om 20.00 uur is er een optreden van Peter Selbach in het kermiscafé. Vanaf 21.00 uur is er een gevarieerd muziekprogramma in de cafés van Geleen. Slot derde kermisdag om 24.00 uur.

Maandag 4 juni
Aanvang kermis om 13.00 uur. Deze maandag staat in het teken van zomerse sferen, het is Brazilian Night! Vanaf 19.00 uur zullen diverse batucada bands met prachtige danseressen en de Gelaender Kirmes omtoveren tot een groot samba feest. Vanaf 22.00 uur is er een gevarieerd muziekprogramma in de diverse cafés in Geleen. Slot vierde kermisdag om 24.00 uur.

Dinsdag 5 juni
Aanvang kermis om 13.00 uur. De middag staat vanaf 15.00 uur in het teken van Super Hero day. Er zal een grote Super Hero Comic parade met Mega Mindy, Batman, Robin en Superman zit over de kermis verplaatsen. Vanaf 22.00 uur is er een gevarieerd muziekprogramma in de diverse cafés in Geleen. Slot vijfde kermisdag om 24.00 uur.

Woensdag 6 juni
Aanvang kermis om 13.00 uur. De middag staat in het teken van de familie en de attracties draaien tegen sterk gereduceerde ritprijzen. Meet en Greet met de kindervrienden:

  • Bart & Bibi uit de Bibaboerderij.
  • Tommy en Elmo uit Seasamstraat.
  • Buzz Light Year en Woody uit toy Story

Om 20.00 uur is er een optreden van Peter Selbach in het kermiscafé en vanaf 22.00 uur is er een gevarieerd muziekprogramma in de diverse cafés in Geleen. Einde Gelaender Kirmes 2012 om 24.00 uur.

Cookieinstellingen