Eesjte Zitterd-Gelaen online Vastelaoveskwis op 7 februari

Foto: Ivo Goessens/SGN

Op initiatief van restaurant De Vief Heringe vindt op zondagmiddag 7 februari vanaf 14:11 uur de allereerste online Vastelaoveskwis veur Zitterd-Gelaen plaats.

De kwis wordt live uitgezonden vanuit De Vief Heringe en wordt gepresenteerd door een presentator uit het Geleense en een uit het Sittardse. Het leek uitbater van De Vief Heringe Arthur Rooden een goed idee om op de dag dat normaliter de Kinderoptocht door de straten van het centrum van Sittard trekt de door de coronacrisis ontstane carnavalshiaat op te vullen met een uitdagende Vastelaoveskwis voor inwoners van Geleen en Sittard.

De kwis is opgesteld door absolute kenners van de vastelaovend in en van de Waereldsjtad en in en van Zitterd. Deelnemers krijgen 44 vragen op zich afgevuurd. De kwis biedt een onderhoudende, humoristische én leerzame invulling van de zondagmiddag en brengt zo in Zitterd het Vastelaovesgevuil en in de Waereldsjtad het Vastelaovesgeveul bij de deelnemers thuis in de huiskamer.

PC én telefoon allebei nodig

De kwis vindt geheel online plaats en om eraan mee te kunnen doen moet je beschikken over een pc/laptop/tablet met camera en internetverbinding én daarnaast over een mobiele telefoon met internetverbinding waarop de gratis te downloaden kwis-app Kahoot is geïnstalleerd.

Wie gaat er winnen: wurt ’t eine Flaaris of eine Marot, eine oet de Waereldsjtad of eine richtige Zittesje Laammaeker? Het maakt niet uit, want het wordt ongetwijfeld een hilarische middag! Er zijn enkele leuke prijzen te winnen, maar de belangrijkste prijs is natuurlijk de eer om jezelf Grootste Vastelaoveskenner van Zitterd-Gelaen te mogen noemen.

Let op: zorg dat je je e-mailadres correct invoert, want naar dat adres wordt op zaterdag 6 februari een bericht met verdere informatie en de toegangscode voor de kwis gestuurd.

Reacties