Besluitenlijst week 50 (12-12-2011)

Sittard-Geleen, 04-01-2012 | Besluitenlijst van het College van Burgemeesters en Wethouders. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderwerpen waarover het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen in week 50 een besluit over heeft genomen. Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. 

Stukken met betrekking tot genoemde besluiten zijn niet altijd beschikbaar in verband met eventuele aanpassingen. Bovendien kunnen zij pas worden verstrekt als zij de geadresseerde hebben bereikt. Ook kan het voorkomen dat antwoorden op vragen van raadsleden (art. 37 reglement van orde) pas beschikbaar worden gesteld als de antwoorden de vragenstellers hebben bereikt. 

Gemeentelijke onderscheiding (Speld van Verdienste)
Het college besluit een gemeentelijke onderscheiding toe te kennen aan Cees van Prooijen bij diens afscheid bij Leeuwenborgh.
Informatie: Sylvie Gimbrere
Tel: 046-4778048
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: burgemeester Sjraar Cox

Protocol accountantscontrole jaarrekening 2011
Het college besluit de raad voor te stellen het protocol accountantscontrole jaarrekening 2011 en de aangepaste controleverordening ex art 213 Gemeentewet vast te stellen. Daarnaast heeft het college kennis genomen van het Dienstverleningsplan 2011 van Deloitte Accountants en ingestemd met het doorgeleiden aan de gemeenteraad hiervan.
Informatie: Maarten Weverling
Tel: 046-4777515
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Pieter Meekels

Instelling van een bestuurscommissie ex artikel 83 Gemeentewet met betrekking tot de (interne) procedure tot vaststelling van (ontwerp-) verklaringen van geen bedenkingen in het kader van aanvragen om omgevingsvergunning (Wabo).
Het college stelt de raad voor een bestuurscommissie in te stellen, met als taak het in voorkomende gevallen nemen van besluiten omtrent het ontwerp en de definitieve versie van de verklaring van geen bedenkingen in het kader van aangevraagde omgevingsvergunningen.
Informatie: Harrie Manders
Tel: 046-4778534
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Peter Geenen

Bouwen van een woning aan Rijstraat te Guttecoven
Het college is niet voornemens medewerking te geven aan het bouwen van een woning aan de Rijstraat te Guttecoven en stelt de verzoeker hiervan in kennis.
Informatie: Roel Friesen
Tel: 046-4778615
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Peter Geenen

Nemen van een besluit op het bezwaarschrift van L.H.A. Beursgens, p/a Hasseltsebaan 2 in Sittard, mede ingediend namens Service Station Beurgens BV en Gugas BV, en gericht tegen de afwijzing van diens verzoek om planschadevergoeding ex. art. 6.1 Wro.
Het college besluit het bezwaarschrift gericht tegen de afwijzing van een verzoek om planschadevergoeding, conform het advies van de Algemene Kamer voor behandeling van bezwaarschriften in de gemeente Sittard-Geleen, ontvankelijk en ongegrond te verklaren.
Informatie: Maurice Rutten
Tel: 046-4778768
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Peter Geenen

Deelname gemeente Sittard-Geleen koploperovereenkomst actief lokaal emancipatiebeleid Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (LHBT) 2012-2014 en uitvoering koploperovereenkomst door COC Limburg.
Het college stemt in met deelname aan de koplopersovereenkomst lokaal emancipatiebeleid LHTBT 2012-2014 van het ministerie van OCW, waarvoor op 5 oktober jl. te Amsterdam een intentieverklaring is ondertekend. Aan COC Limburg wordt voor de periode 2012-2014 een subsidie van maximaal 60.000,00 euro verleend voor de uitvoering hiervan in de vorm van de projecten ‘Veilige School’ en ‘Buitenspel?!’. Minister Van Bijsterveldt (OCW) wordt schriftelijk van het projectplan op de hoogte gesteld.
Informatie: Jos Roes
Tel: 046-4777761
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Berry van Rijswijk

Subsidieverordening Groengasvoertuigen Sittard-Geleen 2012-2013
Het college neemt kennis van de projectopzet om schoner vervoer te stimuleren en stelt de raad voor om de ‘Subsidieverordening Groengasvoertuigen Sittard-Geleen 2012-2013’ vast te stellen.
Informatie: Jos van Rooy
Tel: 046-4778695
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Grondaanbieding aan de Stichting Woningbeheer Born-Grevenbicht (WBG) t.b.v. het bouwplan voor 14 seniorenappartementen met ontmoetingsruimte aan de Putstraat te Born.
Het college stemt in met de eigendomsoverdracht van gemeentegrond aan de Putstraat in Born t.b.v. een bouwplan van 14 senioren-appartementen (inclusief ontmoetingsruimte) in de sociale huursector benevens herinrichting van het bijbehorende groen. De Stichting Woningbeheer Born-Grevenbicht (WBG) wordt hierover schriftelijk geïnformeerd.
Informatie: Hans Urlings
Tel: 046-4778501
e-mail: [email protected]
Portefeuillehouder: wethouder Ruud Guyt

Bron: Gemeente Sittard-Geleen

Cookieinstellingen