Sittardse gepakt met vals geld

Een 26-jarige Sittardse is maandagavond in Belfeld onder Venlo aangehouden op verdenking van het wisselen van een vals briefje van 50 euro bij een horecazaak. 

Toen werd vastgesteld dat het biljet vals werd werd de politie ingeschakeld. Die hield de vrouw aan in de omgeving van de Parallelweg. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De vrouw is overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek.
Zondagmiddag werden in Blerick een 20-jarige man uit Gennep en een 37-jarige man uit Venlo aangehouden voor het betalen met vals geld. Zij hadden interesse getoond in een telefoon die via een website werd aangeboden, hadden een afspraak gemaakt op het Station in Blerick en betaalden met vals geld. De verkoper had direct in de gaten dat er iets niet klopte en stuurde hen weg. Agenten controleerde de mannen even later en beiden zijn aangehouden.
De politie adviseert om bij twijfel de echtheidskenmerken van bankbiljetten te controleren. Echte bankbiljetten zijn te herkennen volgens de “voel-kijk-kantel-methode”.
Kijk op onderstaande sites voor meer informatie.
Cookieinstellingen