Eerste Sittard-CreatieF contactdag

Met enige trots kondigt Sittard CreatieF de eerste ‘Sittard-CreatieF contactdag’ aan.  Op zaterdag 22 maart is er in het gemeenschapshuis van Holtum tijd en ruimte voor ‘inspirerende ontmoetingen, laagdrempelige contacten en gedachtenwisselingen’ met creatieve mensen uit Sittard-Geleen.

Dit initiatief geeft deelnemers de mogelijkheid om met kunstenaars en andere creatieve mensen in contact te komen. Iedereen die op de een of andere manier een passie of hobby heeft, is op deze dag van harte welkom. Het delen van een passie of hobby brengt mensen bij elkaar. Mensen met zeer uiteenlopende passies, variërende van  beeldende kunst, muziek, dans, vechtsport, yoga, denksporten, textiele hobbies, etc. zijn van harte welkom. 
Een drempelverlagend initiatief
De stichting wil ook mensen bij elkaar brengen om ze uit hun isolement halen: mensen met vrees, een beperking en ouderen die steeds minder personen om zich heen hebben. De contactdag is ook gericht op mensen die niet graag in de publiciteit staan of onzeker zijn over hun werk. Dit past binnen de doelstelling van de stichting.  
Zodoende kunnen er mooie contacten ontstaan en kunnen de deelnemers elkaar inspireren. De stichting hoopt door deze activiteit te organiseren de drempel te verlagen en dat iedereen nog meer kans krijgt iets van zichzelf te laten zien en te delen met anderen.  Daarnaast zullen er allerlei activiteiten, animaties en demonstraties plaatsvinden.  
De stichting gaat op deze dag een werkstuk van iedere deelnemer aan deze contactdag fotograferen.  Iedere bezoeker wordt dus gevraagd om uit diens collectie één zelf gemaakt voorwerp of creatie mee te nemen. Een werkstuk dat een weergave van hun passie is. Als er geen foto van gemaakt kan worden dan kan een bestandje met tekst of geluid of video meegebracht worden. Van de werkstukken worden door leden van het team van Sittard-creatieF foto’s  gemaakt die met de gegevens van de bezoeker op de website kunnen worden geplaatst. De foto(‘s) krijgt men ook per mail toegestuurd. 
Deelname is gratis
De Stichting stelt heel uitdrukkelijk dat iedere aanmelder welkom is. Zij wil voor iedereen, ongeacht niveau en creativiteit, klaarstaan. En dat allemaal helemaal gratis! Alle deelnemers krijgen een eigen portfolio (showroom) op de website www.sittard-creatief.nl.  

Iedere belangstellende moet zich wel even aanmelden door een bericht te sturen aan [email protected]. Kijk ook eens op de website www.sittard-creatief.nl.
Cookieinstellingen