Protestants kerkje op Sint Joepzegel

Foto:

Na het succes van de afgelopen jaren geeft de Vereniging Sittards Verleden ook dit jaar bij gelegenheid van Sint-Joep een postzegel uit. Dit jaar met een afbeelding van het Protestants kerkje aan de Gruizenstraat.

In de vorige jaren prijkten het oude stadhuis, Klein Venetië, Fort Sanderbout, ons eigen logo, klooster Watersley, de Grote Kerk en de Basiliek op de postzegel.
De afbeelding op de postzegel laat het kerkje zien aan de kant waar dit het minst als zodanig herkenbaar is. In de tijd dat het kerkje gebouwd werd (1637), werd het protestantisme in deze regio wisselend gedoogd zodat het gebouw het uiterlijk van een brouwerij kreeg. Pas na de herbouw na de vernieling door de Fransen in 1677 werd het onderste stuk van de toren opgetrokken, maar de huidige hoogte kwam eerst in 1860 tot stand. 
Door afbraak van de omliggende bebouwing kwamen kerkje en toren in 1970 vrij te liggen. Toen ontstond ook het pleintje aan deze zijde dat door de recente eigentijdse koppeling van het kerkje met de twee vakwerkhuisjes in de vorm van een brasserie een meer uitnodigend karakter heeft gekregen.
sint-joep-zegel-2014
Foto: Peter Vossen
De zegel is ontworpen door Fons Morel. Hij is te gebruiken in het normale postverkeer. Bovendien is er een gelegenheidsenvelop te verkrijgen en voor snelle kopers een eerstedagenvelop. De zegels worden verkocht per vel van 10 zegels en kosten € 6,50 (zegelwaarde €0,64). Meer informatie vindt u op het bestelformulier.
De verkoop in velletjes van 10 stuks vindt tijdens de Sint Joepmarkt plaats in het Mariapark aan de Oude Markt. Kunt u die dag niet zelf de zegels komen halen? U kunt de zegels ook bestellen. Download het bestelformulier, druk het af en verstuur het ingevuld en ondertekend naar het secretariaat ter attentie van mevrouw M. Geilen, Heerlenerweg 44, 6132 CN Sittard.

Verzendadres
t.a.v. mevr. M. Geilen
Heerlenerweg 44
6132 CN Sittard.
Cookieinstellingen