Nog 111 dagen tot het OLS

Op 6 juli vindt in Grevenbicht het Oud Limburgs Schuttersfeest plaats. Rondom dit grootste schuttersfeest van de beide Limburgen – er nemen meer dan 150 schutterijen aan deel – is door de organiserende schutterij en winnaar van het OLS 2013 Eendracht een uitgebreid programma opgesteld.

tq2qq1tkrn4uhmuqrzy43wreh

Het begint allemaal al een week eerder. Op donderdag 26 juni vindt de Kinjer-OLS optocht plaats, waaraan meer dan 25 scholen uit de regio meewerken. Vrijdag 27 juni is het tijd voor Limbo Power met de bekende bands: Tonca en de Schintaler. Voor de sponsoren van dit mega-evnement is er zaterdag een sponsordag. Vanaf 20.00 uur geeft Big Band Beeg onder leiding van Alex Loiacono een concert, samen met een Mystery Guest. De dag erna recipieert schutterij Eendracht en is er aansluitend Frühshoppen, het Pre-OLS met Ohne Gewähr.
Dan het OLS-weekend zelf: op vrijdag 4 juli is er een Tiroler/WK spektakel met Wahnsinn en Tropicana. Op zaterdag 5 juli is het allemaal wat ingetogener. Die dag vindt voorlopig alleen de Heilige OLS mis plaats. 
De dag waar het allemaal om draait is zondag 6 juli: dan begint het OLS 2014 met een mega optocht met meer dan 150 schutterijen en feesten met de Roepoepers, Kölsch platt, Wir sind Spitze en overige bekende artiesten. 
Halverwege de daaropvolgende week, op woensdag 9 juli, wordt een seniorenmiddag met allerlei bovenregionale bekende artiesten georganiseerd. Voor de vrijwilligers, zonder wiens inzet het hele megafeest onmogelijk zou zijn geweest, wordt donderdag 10 juli een vrijwilligersavond met Rangoon en Pitchlight gehouden. Een dag later is het opnieuw voor iedereen feest, want op 11 juli is een spectaculaire showavond met topartiesten voorzien. Op zaterdag 12 juli moeten de overgebleven schutterijen weer serieus aan de bak met het kavelen. De Anseltaler en de Roepoepers zorgen voor de juiste muzikale sfeer. Op zondag 13 juli is er ruimte voor een eventuele uitloop van het kavelen. In dat geval zijn ook de Roepoepers weer present.
Cookieinstellingen