Inzet mobiele camera tegen drugsoverlast

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De gemeente zet voor het eerst een mobiele camera in wegens overlast van drugsdealers in Geleen. De camera wordt geplaatst ter hoogte van ‘Mr. Montana’ de Rijksweg Zuid aldaar.

De reden hiervoor is het fors aantal klachten dat in het eerste halfjaar van 2014 bij de politie en de gemeente is binnengekomen. Dertig keer werd overlast van drugsdealers in de omgeving van de Cityflat en het nabij gelegen parkeerterrein gemeld. 
De dealactiviteiten brengen gevoelens van onveiligheid met zich mee. De camera wordt geplaatst om de situatie te monitoren en eventueel overlastgevend gedrag vast te leggen. De camerabeelden kunnen door de politie worden gebruikt in een onderzoek naar de drugsoverlast. Daarmee wordt het mogelijk overlastgevers aan te pakken. De plaatsing van deze camera moet er tevens toe bijdragen dat het gevoel van veiligheid voor inwoners weer toeneemt.
Politieactie
Tijdens een politieactie woensdagmiddag en -avond zijn in verband met drugsoverlast in de omgeving van de Cityflat en het nabijgelegen parkeerterrein vier verdachten aangehouden. Drie op verdenking van het kopen van drugs en één op verdenking van het verkopen van drugs. De verkoper van drugs is in verzekering gesteld. De politieactie was de start van het proces om de drugsoverlast in deze omgeving te proberen een halt toe te roepen.
Privacy
Het College Bescherming Persoonsgegevens ziet strikt toe of de regels rondom de privacy bij het cameratoezicht worden nageleefd. Zo wordt er nadrukkelijk niet in woningen gefilmd. Daarvoor zijn in de camerabeelden privacyzones voorgeprogrammeerd.
Meld overlast
Inwoners die overlast ervaren in de komende periode overlast kunnen dit melden bij politie (0900-8844), gemeente (046-4777777) of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).
Cookieinstellingen