Abby & Yasmin net niet naar finale

Foto: Still uit Holland's Got Talent

De 10-jarige Yasmine Aoune en haar 9-jarige danspartner Abigail de Bree uit Sittard stonden zaterdagavond in de halve finale van Holland’s Got Talent.

Het duo, dat al een aantal jaren danst bij Urban Dance Factory, trad in de live-uitzending zaterdagavond als eerste op en kreeg meteen lovende kritiek van de jury. Maar de concurrentie was deze avond óók heel goed: paaldanseres Tatjana, DJ Flor, Kids Infusion, zanger Nedra, danseressen Curvalicious, pianist Ako Taher en TP4Y. 
Helaas voor Abby en Yasmin hoorden zij bij de eerste vijf afvallers. Erg jammer, maar het bereiken van de halve finale van Holland’s Got Talent is een prestatie van formaat en een heel groot compliment waard! 
Uiteindelijk kwamen Ako Taher, TP4Y en de dansmonsters van Kids Infusion als top drie uit de bus. Wat er vervolgens in de live-uitzending gebeurde deed menigeen de wenkbrauwen fronsen en leidde ertoe dat op social media de nodige bedenkingen werden geuit.
De winnaar van de avond werd Ako Taher, maar pas nadat eerst Kids Infusion was uitgeroepen als winnaar. Een foutje, zo bleek, waarop de jury, bestaande uit Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty, besloot om ook de nummers twee en drie door te sturen naar de finale, zonder nou duidelijk te maken wie er volgens de stemming nu als tweede en derde waren geëindigd. In de ogen van velen een regelrechte afknapper.
Cookieinstellingen