Drukbezochte Wmo-informatiemarkt op Internationale Ouderendag in Hanenhof 

Op de Internationale Dag van de Ouderen organiseerde de Stichting Lokaal Comité Dag van de Ouderen Geleen woensdagmiddag een informatiemarkt in de Hanenhof. Die werd zeer druk bezocht, de Hanenhof zat vol.

Stichtingsvoorzitter Henk de Boer heette iedereen welkom op de 22ste editie van deze viering van de Ouderendag in Geleen. “Twee keer 11 jaar, maar geen reden voor een carnavalsactiviteit, daarvoor staan er teveel ernstige zaken te gebeuren.” Daarmee doelde hij op de grote veranderingen die de nieuwe Wmo voor ouderen, vooral voor hen die zorg behoeven, met zich meebrengt.
Vervolgens openden wethouders Astrid Verblakt en Leon Geilen de informatiemarkt officieel. Daarbij werd het belang van samenkomen onderstreept – niet alleen omdat komende week in het teken staat van de strijd tegen de eenzaamheid – maar ook omdat in de nieuwe Wmo bij hulpvragen eerst wordt gekeken wat iemand nog zélf kan en vooral ook wat iemands netwerk kan betekenen bij het voldoen aan een hulpvraag, alvorens er een beroep wordt gedaan op regelingen die door de gemeente beschikbaar worden gesteld of dat er maatwerk moet worden aangeboden.
Aansluitend werden de aanwezigen door twee Wmo-consulentes geïnformeerd over een hele rits aspecten van de nieuwe Wmo en de rol die het Wmo Adviescentrum, dat vandaag overigens precies een jaar geleden haar deuren op de Zorgboulevard in het Orbis MC opende, daarin kan spelen. Duidelijk werd dat er erg veel over de Wmo te vertellen valt en er veel zaken zijn om rekening mee te houden.
Het Wmo-adviescentrum inventariseert de zorgbehoefte van ouderen in een of meer gesprekken en geeft op basis daarvan advies. Dat kan uiteenlopen van algemene tips tot heel specifiek maatwerkadvies voor de te verlenen zorg.
bkkc5sg2p4u1hua5pcjkpfaes
Op de informatiemarkt waren informatiestands te vinden van Partners in Welzijn, het Wmo-adviescentrum, de Vrijwilligerscentrale Westelijke Mijnstreek, Buurtzorg en wijksteunpunten, diverse zorgaanbieders en Orbis huishoudelijke hulp. 
En met koffie en vlaai was het ook nog eens een gezellige middag.
hdyuhxf9fagpoboth5c5sr2jr
Cookieinstellingen