Elisabeth van Barstraat bijna 4 weken dicht

Foto:

Sinds september is de constructie van turborotonde de Wissel in volle gang. De aanleg geschiedt in fases om, in beperkte mate, autoverkeer doorgang te kunnen verlenen. 

Bij de aanleg van de tweede helft van de rotonde is een vertraging opgetreden in de uitvoering van ongeveer zes tot acht dagen. De oorzaak van de vertraging ligt in het feit dat extra onderzoek moest worden verricht naar de kwaliteit van de ondergrond. 
Er bestond twijfel bij de aannemer of de ondergrond sterk genoeg was om de betonmat te kunnen dragen. Na onderzoek is gebleken dat er geen enkel probleem is geconstateerd. 
De vertraging die door het onderzoek is opgelopen, dient nu te worden ingelopen om het werk binnen de gestelde termijn af te ronden.
 
Om dit mogelijk te maken, moet het doorgaande verkeer tijdelijk omgeleid worden via een alternatieve route. 
  • Vanaf maandag 24 november tot zaterdag 20 december is de Elisabeth van Barstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. 
  • In de Overhovenerstraat geldt tijdelijk éénrichtingsverkeer. 
  • Het verkeer vanuit de Tunnelstraat wordt omgeleid via de Parallelweg en de Walramstraat. 
  • De bussen van Veolia rijden via de Engelenkampstraat en zo verder naar Sittard-Noord (buslijn 13, 17 en 18). 
  • Verkeer vanuit de Odasingel wordt via de Rijksweg Noord omgeleid waarbij er geen verbinding mogelijk is naar de Elisabeth van Barstraat. 
De Wilhelminastraat is in de omleidingsroute opgenomen om het station en de Tunnelstraat te bereiken. Deze omleidingen zijn bedoeld voor de aanwonenden. Bezoekers van het centrum worden geadviseerd gebruik te blijven maken van de omleidingsroutes via de randwegen. Op cruciale punten in de omleidingsroute worden tijdens de spits verkeersregelaars ingezet.
Door deze maatregelen kan de aanleg van de rotonde voor de Kerst worden afgerond en kunnen inwoners en bezoekers ongehinderd het centrum bereiken. De tijdelijke verkeerslichten worden dan uitgeschakeld.
Op onderstaand kaartje staan de omleidingsroutes aangegeven. 
kaartje-omleidingsroutes-de-wissel
Meer informatie vindt u op www.sittard-geleen.nl of op de Facebookpagina Rotonde de Wissel.
Cookieinstellingen