Ironman komt op stoom

De eerste doorkomst van de triatleten door Sittard-Geleen bij het onderdeel fietsen is een feit. De eerste fietsers reden rond half negen de stad in. De afzetting van het parcours duurt tot ongeveer 15:00 uur op de Bergerweg en tot ongeveer 15:30 uur op de Europalaan in Geleen.

De straatgeluiden zijn in delen van de stad voor een zondagochtend ongewoon: wat motoren, maar ook veel gezoef en gerommel van de wielen van de voorbijzoevende atleten. Twee begijnen, op weg naar de kerk, vragen zich bij het oversteken van de Wilhelminastraat in Sittard af waarom die fietsers aan de verkeerde kant van de weg fietsen.

De verkeersregelaars hebben het vooralsnog rustig. “Hoe kom ik in Ophoven?” vraagt een automobilist die van de Rijksweg Noord komt bij het kruispunt Wilhelminastraat – Rijksweg Zuid aan een regelaar. “Ik heb geen flauw idee”, zegt de man, “ik ben niet bekend in Sittard”.

Er is vooraf al veel gemopper te horen geweest over de bereikbaarheid van delen van de stad en Zuid-Limburg tijdens de Ironman.

Cookieinstellingen