Nieuwe parkeertarieven per 1 september 2015

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vanaf 1 september gaan in Sittard-Geleen de nieuwe parkeertarieven in voor straatparkeren en voor parkeren in de parkeergarages. In de parkeergarages in Sittard geldt een andere tariefstelling dan in de parkeergarage onder de Markt in Geleen.

Bij uitnodigende stadscentra horen ook goede parkeervoorzieningen die schoon en veilig zijn, zo stelt de gemeente. De wens om de kwaliteit van de parkeervoorzieningen te verbeteren, is één van de acties uit het coalitieakkoord. Maar ook de mogelijkheid om in elk stadscentrum apart naar de parkeertarieven te kijken, is daar onderdeel van.

Per 1 september veranderen de parkeertarieven in de stadscentra.
Nieuw is dat parkeren in de parkeergarages gedeeltelijk gratis wordt, met uitzondering van de parkeergarage van Zuyderland (voorheen Orbis). De verwachting is dat de bezoekers zo worden gestimuleerd om langer te blijven. Voor Sittard en Geleen blijft het maximale parkeertarief € 5 per dag. Het laagste starttarief bedraagt € 0,10  met uitzondering van de parkeergarage van Zuyderland in Geleen.

Sittard
Vanaf 1 september kunt u in Sittard in de parkeergarages het tweede uur gratis parkeren. Het uurtarief in de parkeergarages gaat naar € 1,50 per uur. Straatparkeren kost € 1,30 per uur. Behalve op het Tempelplein, Stationsvoorplein en het Stationsplein, daar parkeert u voor € 2,60 per uur. Parkeren op de parkeerplaats Nettorama kost € 0,50 per uur. Het maximale dagtarief in Sittard blijft € 5.

  • Straatparkeren € 1,30 per uur;
  • Parkeergarage € 1,50 per uur, tweede uur gratis;
  • Tarief parkeerterrein Tempelplein € 2,60 per uur;
  • Tarief Stationsplein en Stationsvoorplein € 2,60 per uur;
  • Tarief Nettorama € 0,50 per uur.

Geleen
Vanaf 1 september kunt u in Geleen in de Marktgarage de eerste twee uur gratis parkeren, behalve op zaterdag. Parkeert u uw auto op straat of op een parkeerterrein dan kost dat € 1,30 per uur. Het maximale dagtarief in Geleen blijft € 5.

  • Straatparkeren: € 1,30 per uur;
  • Marktgarage eerste 2 uur gratis, daarna € 1,30 per uur, behalve op zaterdag.
Cookieinstellingen