Volop activiteit in Sittardse optochthal

Het carnavalsseizoen is dit jaar erg kort. De Sittardse wagenbouwers hebben nog amper 4 weken de tijd om hun carnavalswagens gereed te krijgen voor de grote optocht die op zondag 7 februari door het centrum van Sittard trekt.

Koortsachtige drukte dus in de Optochthal aan het Fischerpad. Wie er een kijkje wil komen nemen is er welkom, want er worden door het Optochtcomité rondleidingen gegeven aan belangstellenden. Scholen, bedrijven, verenigingen of andere groepen kunnen zich daarvoor aanmelden. Afgelopen jaren kwamen elk seizoen meer dan 1000 belangstellenden een kijkje nemen. Afgelopen week kwam een 80 man sterke groep van de Leo-club een kijkje nemen.

Tijdens de door ervaren, enthousiaste vrijwilligers gegeven rondleiding krijgt u vakkundig uitleg over hoe een carnavalswagen wordt gebouwd en wordt u tevens wegwijs gemaakt in de tradities van de ‘Zittesje’ vastelaovend.

Afgelopen jaar zijn er enkele nieuwe elementen toegevoegd aan de rondleidingen, bezoekers worden eerst ontvangen ‘oppe Sjans’ – zo heet de kantine van de hal – waar wordt gestart met een uitleg over Carnaval, optochten en het bouwen van praalwagens, ondersteund met videobeelden en voorbeelden. Daarna volgt een rondleiding door de hal waar aan de wagens wordt gewerkt.

Kosten
Voor scholen zijn de kosten bepaald op 1 euro per kind, begeleiders en leerkrachten zijn gratis. Voor verenigingen en andere groepen is de bijdrage 2 euro per persoon. Voor scholen die deelnemen aan de Kinderoptocht is de rondleiding gratis (tot maximaal 3 groepen per school)

Bij interesse kunt u contact opnemen met coördinator Cor Baltis via e-mail [email protected] of telefonisch via 065 261 05 83.

Cookieinstellingen