Veel huishoudens wisselden van energieleverancier

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) stapten van elke honderd klanten er meer dan 15 over naar een andere energieleverancier, het hoogste aantal ooit.

De maximale besparing die de 15,1 procent overstappers daarbij op hun jaarlijkse energierekening weten te halen bedraagt ongeveer 375 euro. Voornaamste reden om voor een andere energieleverancier te kiezen is de prijs, klanttevredenheid en milieu spelen daarbij minder een rol.

Het marktaandeel voor groene stroom bleef nagenoeg gelijk op 64 procent. Wel wordt er binnen de soorten groene stroom meer gevarieerd in bron van opwekking en looptijd van contract.

Door de overstappers daalt het gemiddelde bedrag dat een huishouden kwijt is aan energie al jaren en door de dalende energieprijzen gingen de prijzen afgelopen jaar nog verder omlaag. Een huishouden was afgelopen jaar gemiddeld 1661 euro kwijt. Een jaar eerder was dat nog 1739 euro.

“Door over te stappen dwingen consumenten bedrijven tot scherpe prijzen en innovatie. Daar profiteren consumenten van,” aldus ACM.

Cookieinstellingen