Project ongelijkvloerse kruising N276-Dr. Nolenslaan zit erop

Medio 2015 startte aannemer Dura Vermeer met de aanleg van de ongelijkvloerse kruising N276-Dr. Nolenslaan in Sittard.

De aanleg was nodig om de doorstroming van het verkeer op die plek en de bereikbaarheid van Industriepark Noord te verbeteren.

Een van de doelstellingen die Dura Vermeer voor zichzelf had geformuleerd was dat de ongelijkvloerse kruising eerder gereed moest komen dan was afgesproken.

Dat lukte: de ongelijkvloerse kruising werd op 14 november 2016 in gebruik genomen, twee maanden eerder dan was afgesproken. Zo kwam er eerder een einde aan de problemen rond de bereikbaarheid van de bedrijven op Industriepark Noord, de bewoners van de wijk Hoogveld waren af van de overlast van de bouwwerkzaamheden en ook de scholieren hoefden niet langer een omleidingsroute te volgen om veilig op school te komen. En het verkeer reed vanaf toen met name in de spitsuren makkelijker door.

Tijdens de werkzaamheden hebben zich geen ernstige arbeidsongevallen voorgedaan en in het verkeer hebben de omleidingen niet of nauwelijks tot problemen geleid.

Woensdagmiddag kwamen de diverse betrokken partijen in Hoogstaete in de wijk Hoogveld bij elkaar om samen terug te kijken op het project: deputé Eric Geurts namens de provincie, wethouder Bert Kamphuis van Sittard-Geleen, Mario Goossens van aannemer Dura Vermeer en leden van de klankbordgroep van de ondernemers en van de bewoners van de wijk.

De ondernemers van Industriepark Noord en de bewoners van Hoogveld werden van meet af aan bij de voorbereiding en de uitvoering van het project betrokken. De aannemer heeft zoveel mogelijk met hun wensen en ideeën rekening gehouden om de overlast zo klein mogelijk te houden. Er werden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd waarop de stand van zaken rond het project werd toegelicht. Verder heeft de aannemer zeer actief via social media ontwikkelingen en bijzonderheden gecommuniceerd en werd er snel gereageerd op vragen uit de omgeving. Via de provincie werd regelmatig een projectnieuwsbrief rondgestuurd met de laatste informatie over het project.

Tevredenheid was er dan ook bij alle partijen, zowel met het eindresultaat van het project als met het verloop ervan.

Nu de ongelijkvloerse kruising gereed is bekijken gemeente en provincie samen welke maatregelen er genomen kunnen worden om de ontsluiting van Hoogveld te verbeteren.

Cookieinstellingen