Thema-avond Interreligieus Platform – De Oriёnt in Vlammen

Moskee El Mohsinine
Moskee El Mohsinine
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op donderdag 18 mei houdt het Interreligieus Platform Sittard-Geleen-Born in moskee El Mohsinine aan de Paulus Potterstraat in Sittard een thema-avond getiteld ‘De Oriënt in vlammen’.

Hierin wordt ingegaan op de de religieuze en historische achtergronden van de conflicten in het Nabije Oosten

De godsdienstwetenschappen houden er rekening mee dat religie, cultuur, politiek en economie elkaar wederzijds beïnvloeden. Dit houdt óók in dat religie al te gemakkelijk te misbruiken valt voor politieke of economische doeleinden.

In deze lezing wordt eerst nagegaan welke godsdienstige aspecten binnen de Islam zelf oorzaak kunnen zijn voor het conflict-potentieel in het Nabije Oosten. Maar vervolgens bekijken we ook welke rol het christelijke Westen bij het ontstaan van deze conflicten speelt.

Het koloniale verleden, het Westers economisch imperialisme en de toenemende secularisatie die de islamitische cultuur binnendringt zorgen voor spanningen tussen liberale en orthodoxe moslims.

Is er een oplossing mogelijk en kunnen de godsdiensten (Islam, Jodendom en Christendom) hierbij misschien een positieve rol spelen?

Donderdag 18 mei 2017, aanvang 20:00 uur, Moskee El Mohsinine, Paulus Potterstraat 2, Sittard.

Cookieinstellingen