Avond van de Poëzie

Poppodium Volt
Poppodium Volt
Foto: Poppodium Volt

Op vrijdag 19 mei organiseert De Domijnen in samenwerking met Ecsplore, Butterfly Moves en Poppodium VOLT de zesde editie van de Avond van de Poëzie in Poppodium VOLT.

Het belooft een spetterende avond te worden. Naast ervaren professionals krijgen jonge talentvolle dichters en singer-songwriters de kans zich te presenteren. Buiten poëzie zal ook beeldende kunst onderdeel zijn van het aansprekende programma.

Een van de deelnemers is het veelbelovend jonge talent Else Kemps. Zij won vorig jaar de Turing Gedichtenwedstrijd en was als 20-jarige de jongste winnaar ooit. Dit jaar won zij de NK Poetry Slam 2017 en ook is zij bekend van de ochtendshow van Giel Beelen.

Ook schrijfster Hagar Peeters maakt deel uit van het programma. Peeters debuteerde in 1999 met de bundel Genoeg gedicht over de liefde vandaag. Deze werd genomineerd voor de NPS-Cultuurprijs. In 2003 verscheen Koffers Zeelucht, dat bekroond werd met de J.C. Bloemprijs en de Jo Peters Poëzieprijs 2004. Haar gedicht Droombeeld werd bekroond met de Nationale Gedichtendagprijs. In 2005 werd zij genomineerd voor de Anna Bijns Prijs. In 2015 verscheen haar eerste roman, Malva, in 2016 met de Fintro Literatuurprijs bekroond.

Els Dejonghe uit Antwerpen won vorig jaar de Borderlines Euregion Poetry Slam en bereikte de halve finale van de NK Poetry Slam 2017. Zij draagt voor uit eigen werk.

Ook de Limburgse winnaar van Kunstbende categorie Taal, Heleen Sillekens, geeft een voordracht en de zeer succesvolle Limburgse singer-songwriter Lotte Walda – dit jaar ook op Pinkpop – omlijst de avond muzikaal.

Uiteraard zijn ook de stadsdichters van Sittard-Geleen, Julie Droeghaag en Lilian Caessens, present tijdens deze avond.

Leerlingen van het Da Capo College hebben o.l.v. de dichter/schrijver Quirien van Haelen deelgenomen aan een workshop ‘Taal in beeld’. Het resultaat daarvan wordt tijdens de Avond van de Poëzie gepresenteerd.

De Avond van de Poëzie start om 20:00 uur in Poppodium VOLT. De presentatie van de avond is in handen van Kiki van Aubel. De toegang is gratis, dus alle reden om 19 mei naar Poppodium VOLT te komen en te genieten van een avond kunst en cultuur!

Cookieinstellingen