Tug of war – welk team wordt Sittards kampioen touwtrekken?

Foto: toffehoff [CC BY-SA 2.0]

Binnenkort op de Markt in Sittard: een krachtsinspanning waarbij de jongens van de mannen worden gescheiden. Een toernooi waarin duidelijk wordt wie de eer toekomt zich Het Sterkste Team van Sittard te mogen noemen.

Touwtrekken dus. Een sport zo oud als de weg naar Rome. De sport was tussen 1900 en 1920 zelfs een officieel onderdeel op de Olympische Spelen.

17 juni – One activity to rule them all!

Geïnspireerd door Redbull, Reebok en verschillende Viking Runs zet het Sittardse Centrummanagement op zaterdag 17 juni de TUG OF WAR van Sittard neer. De Markt in Sittard wordt omgetoverd tot strijdtoneel. Deelnemende teams krijgen een tof shirt, verf voor op de smoel en een symbolisch zakje magnesium voor de handjes. Teams van 6 personen strijden vervolgens met bloed, zweet en tranen vor een brute wisseltrofee en een koningsmaal dat direct na de overwinning geserveerd wordt. Onbeperkt genieten van grote pullen bier, vlees aan het spit, wie wil dat nou niet!

Het basisprincipe van een touwtrektoernooi bestaat uit het wegtrekken van het team van de tegenstander over een afstand van vier meter. Lijkt simpel? Om een overwinning bij het touwtrekken te behalen is niet alleen spierkracht nodig, maar vooral geölied samenspel om ook maar enige kans te kunnen maken op een goed resultaat. Dit maakt touwtrekken een teamsport bij uitstek. Je hebt niet alleen je brute kracht nodig, maar je moet ook verschillende technieken en tactieken gebruiken om de overwinning in de wacht te kunnen slepen.

Durven jij en je maten het aan?

Denk jij samen met je maten het sterkste team van Sittard te kunnen worden? Meld je dan nu aan door onderstaand formulier in te vullen. Deelname is gratis en aanmelden kan tot en met 7 juni 2017. Mail het daarna naar [email protected].

» Deelnameformulier

Stoere Mannenweekend

Het weekend van 17 en 18 juni staat geheel in het teken van Vaderdag. De man én natuurlijk de rest van het gezin zijn van harte welkom in Sittard. De historische markt verandert op 17 juni in één gezellige bende: behalve de TUG OF WAR is er ook live muziek en zijn er foodstandjes, kids-vermaak, entertainment en een lekkere hang-out. Zondag 18 juni vindt vervolgens de derde editie van ‘Zitterd op ’t menu’ plaats. Maak kennis met culinaire hoogstandjes van horecaondernemers uit de binnenstad. Kortom, twee dagen spektakel voor de grote en kleine man.

Tug of war

Cookieinstellingen