Tropisch warm – lekker naar het zwembad, of niet?

Topdrukte op een tropische dag bij Laco Glanerbrook
Topdrukte op een tropische dag bij Laco Glanerbrook
Foto: :aco Glanerbrook

Met de stijging van de temperaturen groeit het aantal mensen dat graag een bezoek aan het zwembad wil brengen. En dan liefst een buitenzwembad met ligweide.

Bijvoorbeeld Laco Glanerbrook in Geleen. U kunt er dagelijks terecht van 10:00 tot 17:00 uur. En wie écht wil afkoelen kan er terecht op de binnenijsbaan en daar rustig rondjes draaien.

In Sittard komt het publiek er bekaaider van af. Zwembad De Nieuwe Hateboer aan de Sportcentrumlaan in Sittard heeft weliswaar een buitenzwembad en een ligweide, maar profiteert op dagen als deze niet van de tropische omstandigheden. De openingstijden van het zwembad, dat valt onder de Sportstichting Sittard-Geleen, maken dat namelijk onmogelijk. Het buitenbad is op donderdag – deze week wordt die dag een temperatuur van 34 graden verwacht – de hele dag gesloten. Op de andere dagen sluit het buitenbad al om 11:30 uur. Op woensdagmiddag is het buitenbad dan weer wel open van 13:30 tot 17:00 uur. In het weekend is het bad dagelijks open van 10:00 tot 16:00 uur.

Raadslid Wil Krekels (CDA) vindt het absurd dat het zwembad tijdens deze warme dagen niet gewoon de hele dag open is en is hierover in gesprek gegaan met directeur Silvio van Gool van de Sportstichting, zo meldt De Limburger. De Sportstichting houdt naar aanleiding daarvan momenteel een enquête onder de bezoekers van het zwembad over de openingstijden.

Daarmee bereikt men echter niet de mensen die vanwege die openingstijden niet (meer) komen…

Dat het zwembad tijdens deze potentiële piekperiode haar openingstijden niet aanpast heeft te maken met het gebrek aan gecertificeerde en gekwalificeerde oproepkrachten die toezicht kunnen houden op de badgasten. Zonder hen mag het bad geen langere openingstijden hanteren.

Cookieinstellingen