Tienduizenden deelnemers aan menselijke ketting van Aken tot Tihange

Foto: © Paula Wielders

De menselijke kettingreactie oftewel de protestactie tegen de Belgische kerncentrales heeft zondag naar schatting ruim 50.000 mensen op de been gebracht.

Van Aken via Zuid-Limburg naar Maastricht en van daar naar Luik en verder tot aan Tihange hadden zich vanmiddag al die actievoerders opgesteld om elkaar eensgezind de hand te geven en zo een 90 kilometer lang protestlint van vlees en bloed te vormen.

Vanuit de Westelijke Mijstreek vertrokken zondagmiddag 6 bussen met actievoerders naar de opstelplaats en veel anderen reden er met de fiets of de auto heen. Vooral in de steden langs de route was het erg druk.

Grandioos succes Stop Tihange vandaag! Iedereen heel erg bedankt voor het meedoen met Chaîne humaine – Mensenketting -…

Burgercomité Stop Tihange Westelijke Mijnstreek 发布于 2017年6月25日

Men maakt zich in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg zorgen over de veiligheid van de oude Belgische kerncentrales, waarvan de Belgische regering bovendien nog maar eens de levensduur verder wil oprekken. En ook het feit dat de metalen wand van het reactorvat van Tihange 2 – en bij Antwerpen Doel 3 – duizenden haarscheurtjes bevat is, ondanks alle bezweringen van experts dat men zich niet ongerust hoeft te maken, reden voor zorg. Er zijn namelijk ook experts die daar wat minder stellig in zijn. Daar komt nog bij dat de Belgische kerncentrale bij Tihange de afgelopen jaren tal van kleinere incidenten heeft gekend. Tenslotte is er ook nog sprake van terreurdreiging.

Alle reden voor WISE om deze actie te gaan voeren waarmee men de Belgische overheid op andere gedachten wil proberen te brengen. Of dat gaat werken?

Cookieinstellingen