Burger-, jeugd- en koningsvogelschieten bij Sint Martinus Born

Foto: Sint Martinus Born

Op zondag 27 augustus 2017 vindt bij schutterij Sint Martinus Born het jaarlijkse Burger- en Koningsvogelschieten plaats.

Tijdens dit gezellige en altijd drukbezocht treffen gaan de leden van de schutterij met elkaar de strijd aan om de koningstitel voor het jaar 2018.

Wie wordt de opvolger van de huidige koning Stan van Sloun, die samen met zijn koningin Kylie Brands de schutterij het afgelopen seizoen uitstekend heeft gerepresenteerd?

Het koningspaar wordt 13:00 uur afgehaald, waarna een bezoek wordt gebracht aan het kerkhof voor een herdenking van de overleden leden van de schutterij. Rond 14:00 uur arriveert het koningspaar op het Sjötteterrein, waar om 14:30 uur de schietwedstrijden beginnen.

Eerst zal er geschoten worden om de titel van burgerkoning. Vorig jaar wist de heer Peter van Galen het laatste stukje van de vogel te verschalken. Met eer heeft hij de titel burgerkoning 2017 gedragen. Iedereen die met de zware buks wil schieten op de burgervogel is van harte welkom op de schuttersweide. Let op: wel graag een geldige legitimatie meenemen.

Voor het eerst kunnen dit jaar kinderen met een windbuks te schieten op de jeugdvogel. Reuze spannend! Doe mee en wie weet word jij de allereerste jeugdkoning(in) van schutterij Sint Martinus Born!

Het koningsvogelschieten is jaarlijks voor schutterij Sint Martinus dé gelegenheid om alle sponsoren, “de vrienden van”, donateurs en deelnemers aan de spaarvarkensactie te bedanken. Zij hebben het mogelijke gemaakt een startkapitaal te vergaren voor de aanschaf van de nieuwe grote schuttersbuks. Ook is hun steun onontbeerlijk voor het uniformen- en het instrumentenfonds van de schutterij, die langs deze weg iedereen alvast van harte dankt voor de bijdrage.

Dit jaar is er tijdens het vogelschieten bijzonder aandacht voor de “Vrienden van Schutterij Sint Martinus Born”, die de schutterij jaarlijks met een financiële bijdrage steunen. Het aantal leden groeit gestaag en dat geeft de schutterij een degelijk financieel fundament. Middels het uitreiken van een kleine attentie zal de schutterij een blijk van waardering geven.

U bent van harte uitgenodigd om de festiviteiten bij te wonen en op de schutterslocatie te genieten van een hapje en een drankje. U vindt de schutterswei op Sportpark ‘Op den Toren’ aan de Hennekuilstraat 6 in Born.

Cookieinstellingen