Open brief aan Laco en aan gemeente Sittard-Geleen

Foto: © Roelfotografie

Michel van Dijke uit Geleen heeft een open brief gestuurd aan de heren Lavrijsen (directeur Laco) en Ruud Guyt (wethouder Sittard-Geleen).

Van Dijke is in zijn vrije tijd zeer actief als baancommissaris op de wielerbaan van Laco Glanerbrook in Geleen.

Hij vraagt in zijn brief aandacht voor de onrust rond sport- en recreatiecentrum Glanerbrook. We geven de brief hieronder onverkort weer.

Geachte heren Lavrijsen en Guyt,

De onduidelijkheden rondom Laco Glanerbrook nemen de laatste tijd vormen aan waardoor grote ongerustheid ontstaat. Als organisator van wielerwedstrijden en events op de wielerbaan vraag ik in dit verband graag aandacht voor het volgende.

Als ouder kom ik geregeld zwemmen met mijn kinderen en ben eveneens initiatiefnemer van het burger comité ‘Ons Glanerbrook’. Kortom, ik en vele mensen met mij hebben het Glanerbrook DNA in ons lijf. Het voortbestaan van Laco Glanerbrook trek ik mij bijzonder aan. Een locatie met historie in Geleen en waar heden ten dage nog steeds velen de weg naar toe weten te vinden lijkt ten onder te gaan. Initiatieven op velerlei vlak genomen om enige helderheid en duidelijkheid omtrent het voortbestaan te krijgen zijn tot op heden op niets uitgelopen. Sterker nog, er zijn tegenstrijdigheden waar te nemen. Het lijkt erop dat er sprake is van een ongewilde patstelling waarbij de ene partij wacht op de andere.

Mag ik langs deze weg, namens ‘Ons Glanerbrook’, en alle gebruikers van Glanerbrook u uitnodigen voor een gesprek om helderheid te krijgen. Helderheid die gewenst is omdat de onrust en het ongenoegen vormen beginnen aan te nemen die niet bijdragen tot het denken in oplossingen. Laat ons in overleg vaststellen welke kansen er liggen om Laco Glanerbrook te behouden, te behouden voor de sporter, de burger en voor de stad. Het zou fantastisch zijn als dit gesprek tussen beide partijen voor 1 januari 2018 kan worden gerealiseerd.

In afwachting van uw reactie,

Vriendelijke groet,
Michel van Dijke

Cookieinstellingen