Geleen Calling ’17: ‘Verrassende headliners in de provincie’

Foto: Desperate Journalist

Geleen Calling is terug van weggeweest! Voor verrassende en nieuwe bands hoef je zaterdag 2 december dan ook niet naar Brussel , Amsterdam of Keulen.

Dit keer kan de tomtom gerust worden ingesteld op Geleen.

Festival Geleen Calling presenteert in haar tiende jaar maar twee mooie headliners! Met Soviet Soviet (IT) en Desperate Journalist uit het Londonse verrast de organisatie (opnieuw). Dit wave/post-punk festival heeft inmiddels een traditie met verrassende bands in de provincie.

Desperate Journalist wist een aantal jaren geleden nog veel indruk te maken tijdens het London Calling festival en is inmiddels in de UK een grote naam. Soviet Soviet (post–punk uit Italië) werden recent nog onder het regime van Trump de toegang tot de USA ontzegd. Europa ligt inmiddels aan hun voeten en het is wachten op een nieuwe poging van de Italianen om de oceaan over te steken. Geleen heeft zaterdag de primeur de Italianen als eerste in Nederland te verwelkomen. Een langere tour in Nederland is dan ook een kwestie van tijd. Maar Geleen kan dan wel zeggen: “wij hadden ze als eerste!”.

Van een subcultuur wave/post punk is inmiddels in de Benelux geen sprake meer. De grote schare fans van deze muziekstromen trekken wekelijks door Nederland en onze buurlanden. Op zoek naar de mooiste concerten en festivals. Zaterdag strijken ze allemaal neer in Geleen (je weet wel, de bakermat van…).

Het festival presenteert die avond in totaal vijf bands, waarbij ook extra aandacht gevraagd is voor het Brusselse Animal Youth.

Geleen Calling 2017 vindt op zaterdag 2 december plaats in concertzaal de Reünie in Geleen. Meer informatie vind je op www.geleencalling2017.nl.

Cookieinstellingen