Tweede editie Sittardse Fanfaremars op 18 maart

Foto: Jeugfanfaar Zitterd

Op 31 maart wordt de Kennedymars gehouden. Ter voorbereiding daarop organiseert de Jeugfanfaar Zitterd op 18 maart voor de tweede keer de Fanfaremars.

Na het succes van vorig jaar heeft de Jeugfanfaar Zitterd, het opleidingsorkest van de drie Sittardse fanfares St. Jan (Leyenbroek), St. Barbara (Sanderbout) en St. Caecilia (Broeksittard) besloten om deze wandeling jaarlijks te blijven organiseren. Net als vorig jaar worden tijdens de wandeltocht de drie repetitielokalen van de fanfares aangedaan. Nieuw is dat de routes meer door het buitengebied gaan, maar vooral dat er langere routes zijn die uitermate geschikt zijn in de voorbereiding op de Kennedymars van 31 maart.

Oefenen voor de Kennedymars

Organisator Erik de Lepper: “We hoorden van de landelijke wandelbond dat er steeds minder oefentochten voor de Kennedymars zijn. Een aantal tochten is gestopt door een gebrek aan vrijwilligers.” Medeorganisator Paul Erens vult aan: “Wij hebben een jonge, actieve en enthousiaste club en willen met deze uniek tochten graag tegemoet komen aan de wensen van wandelaars in Sittard en omstreken.” Beide heren benadrukken dat er niet alleen tochten zijn uitgezet voor ervaren wandelaars: “We hebben ook aan de minder fanatieke mensen gedacht.”

De langste wandeling is 40 km; deze start tussen 08:00 en 09:00 uur in het gemeenschapshuis aan dorpsstraat 1 in Broeksittard. Een tocht van 25 km start tussen 10:00 en 11:00 uur in de Fanfarezaal aan de Leyenbroekerweg 105. Tussen 12:00 uur en 13:00 uur starten de wandelaars voor de 15 km vanuit MFC Sanderbout aan de Bremstraat 7. Mochten deze afstanden te lang zijn, dan kan er vanaf iedere locatie tussen 12:00 en 15:00 uur worden gestart voor een korte route van 6 km.

Cookieinstellingen