Bejaarde vrouw bestolen door jong stel

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op Facebook is een oproep geplaatst aan iedereen die op 6 juni tussen 13:00 en 13:30 uur in de omgeving van de Nettorama, het Maaslandpark en de straat Overhoven in Sittard is geweest.

Omstreeks die tijd werd een 74-jarige vrouw uit Overhoven voor de deur van haar woning van haar portemonnee beroofd nadat ze boodschappen had gedaan bij de Nettorama aan de Parallelweg in Sittard.

Op de terugweg door het Maaslandpark werd zij waarschijnlijk gevolgd door een jong Nederlands koppel; een circa 21-jarige man en een jonge vrouw van een jaar of 19. Beide waren sportief gekleed. De man had een normaal postuur en was ongeveer 1m65 groot. Hij had lichtbruin haar en een dito sikje, was gekleed in legerjeans en droeg een petje. De vrouw was tenger van postuur en ongeveer 1m55 groot. Ze had blond steil haar en ook zij droeg een petje.

Toen de vrouw bij haar woning aankwam drong het tweetal zich aan haar op om haar te helpen met het binnenzetten van haar rollator. Voordat de vrouw kon antwoorden voegden ze al de daad bij het woord om daarna te verdwijnen. Eenmaal binnen zag de vrouw dat haar beurs uit haar tas was gestolen. In haar grijs lederen beurs zaten een bankpas, haar VGZ-pas, een AH-bonuskaart, een Kruidvatpasje en een buspasje van Omnibus.

Mocht iemand de gestolen beurs ergens hebben aangetroffen of herkent iemand de twee vermoedelijke daders aan de hand van de hierboven gegeven beschrijving? Meld dat dan aan de politie via 0900-8844.

Cookieinstellingen