Ontmoetinsplaatsen in Geleen-Zuid/Kluis: Plenkhoes blijft gewoon open

't Plenkhoes, Geleen-Zuid
't Plenkhoes, Geleen-Zuid
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

“’t Plenkhoes is, en blijft, althans zeker de komende jaren, gewoon geopend!”, zegt Joland Olivier.

Daarmee reageert hij op Facebook op een bericht op deze website over vragen die namens de CDA-raadsfractie werden gesteld over het verdwijnen van ontmoetingsplaatsen in Geleen-Zuid/Kluis.

Het CDA schrijft in haar brief aan het College: “In de media hebben we gelezen dat, vooruitlopend op het duurzaam accommodatiebeleid, binnen niet al te lange termijn het Plenkhoes definitief de deuren sluit”.

Joland Olivier laat weten door de huidige uitbaters van ’t Plenkhoes, die het ontmoetingscentrum in Geleen-Zuid al 22 jaar exploiteren, te zijn gevraagd om hen te begeleiden bij de gesprekken met de Gemeente en om overnamekandidaten te zoeken.

Wat dat laatste betreft heeft hij er twee gevonden die ’t Plenkhoes in de toekomst willen exploiteren. De huidige uitbaters hebben volgens hem dus – al dan niet in overleg met de Gemeente – iets te kiezen.

Maar wat betreft de gesprekken met de Gemeente wil het vooralsnog niet vlotten: “Al weken ben ik bezig om de Gemeente te bewegen actie te ondernemen en met een fatsoenlijk voorstel te komen, teneinde een goede overdracht mogelijk te maken. Helaas is hun medewerking ver te zoeken,” zegt Olivier, die er verder waarde aan hecht nog eens te benadrukken dat ’t Plenkhoes gewoon open blijft. Verenigingen die er hun activiteiten beleggen hoeven dus niet op zoek naar een plek elders in de gemeente, zo is de achterliggende boodschap.

Volgens Olivier vinden vervolggesprekken met de gemeente vanwege de vakantieperiode pas eind augustus plaats.

Cookieinstellingen