Actie Petje af Zuid-Limburg is aan de laatste uurtjes bezig

De actie 48 uur voor Petje af Zuid-Limburg loopt vandaag nog door tot 15:00 uur. Donaties blijven ook daarna natuurlijk van harte welkom.

De actie – een initiatief van Michel van Dijke uit Geleen (bekend van de wielerbaan) werd zaterdagmiddag om 15:00 uur officieel gestart door Berry van Rijswijk – wethouder Jeugd, onderwijs en evenementen gemeente Sittard-Geleen, Peter Janssen wethouder Jeugd en onderwijs Gemeente Schinnen, Jacobine Geel – Raad van Toezicht Petje af Nederland, Brecht van Schendel – Directeur – Bestuurder Petje af en Ilse Wiertz – voorzitter Petje af Zuid Limburg.

Wie dit goede doel wil steunen gaat nu snel naar www.48uurvoorpetjeaf.nl.

In navolging van de jarenlange actie met het Glazen Huis van 3FM Serious Request – die vorig jaar zijn laatste editie in die vorm beleefde – zijn het nu medewerkers van Streekomroep Start die 48 uur lang non-stop een programma maken voor het goede doel: Petje af Zuid-Limburg, een zondagsschool die kinderen gratis kunnen bezoeken. “Doel is om zoveel mogelijk geld te in te zamelen om kinderen kosteloos kennis te laten maken met de wereld om hen heen. Petje af ontvangt wekelijks kinderen uit de Sittard-Geleen, Schinnen, Heerlen en omgeving. Op onze locaties leren onze kinderen niet uit boeken, maar in en door de praktijk,” aldus Van Dijke.

Maartje Paumen was zondagmiddag te gast in het Glazen Huis.

Tijdens deze 48-uur schoven en schuiven diverse bekende Limburgers – met Geleense roots – aan, zoals tv-presentator Sander Kleikers en Nederlands voormalige hockeytrots Maartje Paumen. De actie wordt vanmiddag van 14:30 tot 15:00 uur afgesloten met een optreden van Niels Sievers.

Donaties kwamen er al van diverse kanten: van de gemeente Sittard-Geleen, maar ook van de diverse raadsfracties, van tal van particulieren en natuurlijk vanuit het bedrijfsleven. Wie dit goede doel wil steunen gaat nu snel naar www.48uurvoorpetjeaf.nl.

Cookieinstellingen