Cyrille Niël met ‘De gevleugelde druimer’ in grote zaal schouwburg De Domijnen

De Gevleugelde Druimer
De Gevleugelde Druimer
Foto: Cyrille Niël

Op zaterdag 22 september 2018 stond Cyrille Niël voor de eerste keer solo op de planken met zijn eigen cabaretshow ‘De Gevleugelde Druimer’.

Na zes uitverkochte voorstellingen in september in de Charles Eyckzaal in Schouwburg De Domijnen maakt hij op 1 april de overstap naar de grote zaal. Vanwege de grote belangstelling zijn extra kaarten beschikbaar.

De Gevleugelde Druimer

De Gevleugelde Druimer, zoals de titel luidt, is een cabaretstuk dat gedeeltelijk is gebaseerd op het leven van Cyrille. Er lopen 2 verhaallijnen door elkaar heen. De eerste verhaallijn gaat over zijn grootste jongensdroom, een vleugel, waarvoor hij zijn woonhuis heeft moeten verbouwen om deze te kunnen plaatsen. Deze vleugel is een vaste rots in zijn show, waar meerdere liedjes op ten gehore worden gebracht. De tweede verhaallijn loopt hierlangs en gaat over Piet en Trees uit de Baenje, die dagdromend hun leven binnen en buiten het bejaardenhuis met elkaar bespreken.

De regie is in handen van Nicole Schurgers, o.a. bekend als regisseur van de Zittesje Revuu en Kwebbel en Sjnebbel.

Dagblad De Limburger schreef over deze show “bij Cyrille Niël zijn alle mogelijke componenten van een cabaretier voorhanden. Hij speelt goed piano en gitaar, kan goed liedjes schrijven, heeft een enorme brok ervaring op het podium en weet een verhaal goed te vertellen”. Zij gaven dan ook maar liefst vijf sterren aan deze show.

Over Cyrille Niël

Cyrille Niël (46) is tot nu toe waarschijnlijk het bekendst van zijn rol als mevrouw Kwebbel van het komisch duo Kwebbel & Sjnebbel met tegenspeler Sjef Schurgers. Cyrille en Sjef staan ook vaak samen op de planken van de Zittesje Revuu, die één keer in de 3 jaar wordt opgevoerd (november 2019 volgende editie). Daarnaast is Niël natuurlijk bekend binnen het ‘vastelaovescircuit’, van vele Zittesje Sjlagers tot hilarische typetjes bij de Grosse Nummer.

Cyrille Niël
De Gevleugelde Druimer
Schouwburg De Domijnen
Maandag 1 april 20:00 uur
€ 15,00

Cookieinstellingen