Sint Joeplokaal open met Sint Joepmarkt

Drukte tijdens Sint Joepmarkt in Sittard
Drukte tijdens Sint Joepmarkt in Sittard
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Elk jaar op 19 maart, op de naamfeestdag van Sint Jozef, vindt in Sittard de eerste jaarmarkt van Nederland in het nieuwe seizoen plaats. En dat gebeurt morgen al voor de 216e keer.

En sinds harmonie Sint Joseph uit Sittard repeteert in het aan de marktroute gelegen Jo Erenshoes op het Kloosterplein is het repetitielokaal tijdens de altijd drukbezochte Sint Joepmarkt de hele dag geopend. Even bijkomen van het geslenter in de drukte op straat doe je dan in de relatieve luwte van het grote repetitielokaal, waar je ook terecht kunt voor een kop koffie of thee met een stuk vlaai, een lekker warme kop soep met een broodje en later op de dag natuurlijk ook voor een wijntje of glas bier.

Het lokaal is dinsdag al vanaf 06:00 uur in de ochtend open, zodat ook de marktkooplieden er even  aan de koffie kunnen voordat  de straten zich vullen met duizenden Sint Joepgangers.

Bezoekers van het Sint Joeplokaal kunnen dan ook al kaartjes bestellen voor het jaarlijkse Theaterconcert op 8 juni aanstaande. Het concert heeft dit jaar als titel ‘Douze Points’ meegekregen, en dat is een duidelijke verwijzing naar het Eurovisie Songfestival.

Cookieinstellingen