Actie Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport! geslaagd

Foto: Fonds Gehandicaptensport

De missie van Bas Tietema was duidelijk: in één week alle 18 eredivisiestadions langs fietsen, een route van 1500 km die het logo van Fonds Gehandicaptensport vormt.

Afgelopen donderdag deed Bas ook het stadion van Fortuna Sittard aan. Hij ondernam de tocht onder meer om geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport, maar dat was niet het enige doel van de fietstocht.

Bij de finish in de Johan Cruijff Arena werd hij onthaald door familie, collega’s en vrienden. En zijn zusje Iris, die is geboren met het Syndroom van Down en waardoor hij ambassadeur is geworden van Fonds Gehandicaptensport en het idee van de fietstocht is ontstaan.

In de Arena was ook directeur Nike Boor aanwezig om Bas toe te spreken en de cheque te overhandigen. Met zijn fietstocht heeft hij €23.700 opgehaald voor Fonds Gehandicaptensport.

Bij alle stadions waren ‘lokale ambassadeurs’ uitgenodigd. Sporters die in het zonnetje werden gezet en ook hun verhaal deelden met Bas. Wat sport voor hun betekent, welke belemmeringen er overwonnen zijn en welke drempels er misschien nog steeds zijn. Bas wil graag bij alle stopplaatsen nog een keer terugkomen om mee te trainen met deze sporters. Om te ervaren hoe het is om deze sport te beoefenen, en ook om onder de aandacht te brengen dat sporters met een handicap nog steeds steun nodig hebben.

Bas is bij de meeste etappes gesteund door andere wielrenners die met hem meefietsten. Daarnaast waren er ook een aantal bekende Nederlanders die meefietsten om de actie te steunen. Onder andere schaatsers Koen Verweij en Jutta Leerdam, hockeyer Bob de Voogd, journalist en nieuwslezer Herman van der Zandt, handbiker Jetze Plat en Frits Barend hebben een etappe meegereden.

Wat waren de hoogtepunten? “Dit is heel moeilijk om uit te kiezen. Elke stop was op zijn eigen manier leuk. Maar bij FC Emmen was de hele klas van de ‘racerunners’ meegekomen, dus daar was het echt een feestje. Bij de Graafschap was hoofdtrainer Henk de Jong bij de start en hij gaf alle deelnemers een rondleiding door het stadion. Bij Willem II was mascotte Kingo ook aanwezig om Bas te ontvangen. We zijn nu dus 18 stadions en 18 mooie sportverhalen verder!”

» www.alslteam.nl

Cookieinstellingen