Boek over 100 jaar Van Aubel en Coenen

Foto: Aubel en Coenen

In mei van dit jaar is het honderd jaar geleden de uit Borgharen afkomstige Sjeng van Aubel naar Lutterde-Geleen kwam om een winkel over te nemen.

Sjeng van Aubel

Hij was enkele dagen eerder getrouwd met Truus Coenen uit Neeritter. Het begon aan de toenmalige Dorpstraat, waarna men al spoedig moest verhuizen naar de hoek Ringovenstraat – Burgemeester Lemmensstraat. Vele decennia later werd een modern pand op Gardenz betrokken.

Inmiddels heeft de vierde generatie Van Aubel de directievoering overgenomen. Dat mag gerust als een unicum beschouwd worden.

In een boek dat op 17 mei verschijnt beschrijft Ad Hoogenboom de gevolgen voor het bedrijf van de opkomst en de sluiting van de Staatsmijn Maurits. Verder komen er allerlei wetenswaardigheden over Lutterade en de Van Aubels aan bod. Op het perceel op Gardenz, waar het bedrijf nu staat, was voorheen de hoeve Rosengarten gelegen. Ook de geschiedenis van die boerderij krijgt de aandacht.

Er zijn vooral veel foto’s opgenomen in de geheel in kleur uitgevoerde uitgave. Een deel ervan is niet eerder gepubliceerd.

Het boek wordt in beperkte oplage uitgegeven door Stichting Cultuurhistorische uitgaven Geleen (Schug) als deel 16 in de serie Geleen door de eeuwen heen. De prijs bedraagt € 9,95.

Voorintekening is mogelijk tot 28 april 2019 bij Schug via e-mail [email protected], bij Heemkundevereniging Geleen, Jupiterstraat 35A, 6161XD Geleen of bij Aubel Coenen Slapen, Egelantier 17 (Gardenz), Geleen.

Cookieinstellingen