Artrocks Projectweek Artamuse boordevol gratis muziekactiviteiten

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

Een workshop en mini-concert van liedjeslegende BJ Baartmans. Zo start de ArtRocks Projectweek op zaterdag 29 juni om 14:00 uur in Café Napoleon in Beek.

Een hele week lang biedt de pop-rock afdeling van Artamuse een gevarieerd en bijna geheel gratis programma met workshops, lezingen en concerten.

Van Baartmans tot Pedals Lab

Na de kickstart is het op maandag 1 juli tijd om op de Artamuse locatie in Geleen de basics van het jammen onder de knie te krijgen. Docent, muzikant en projectcoördinator Michiel Mulders schotelt je dan ook de beginselen van een blues akkoordenschema voor. Juist omdat hij het lekker simpel houdt, kan iedereen na een uur ook echt mee jammen in de praktijk.

In Sittard geven de leerlingen van Margo van Bergen vanaf 19:00 uur een Spot On concert.

ArtCoustics op 2 juli is een workshop voor een bijzondere verzameling akoestische instrumenten, waaronder cajón en ukelele. Ook gitaren zijn welkom, zelfs harp en cello mogen meedoen wat Mulders betreft.

In het Pedals Lab op 3 juli mag iedereen naar hartenlust experimenteren met pedaaleffecten en andere elektronica. Les je nieuwsgierige dorst naar elektronische effecten. Artamuse zorgt voor de pedalen, jij mag gewoon gas geven.

Op 3 juli is er ook een luchtige presentatie over de Geschiedenis van de Pop door niemand minder dan Rob Zeguers. Rob is behalve docent een veelgevraagd muzikant in allerlei bands en formaties. Hij toert veel en is bevlogen over zijn vak. Tussen alles door kun je om 18:00 uur een volledig gratis les volgen over snaren. Alles maar dan ook alles komt aan bod: hoe ze werken, hoe je ze stemt, hoe je ze vervangt enz. Super handig en gratis.

De week wordt afgesloten met vrij jammen, drinken, kletsen en een PopQuiz. Quizzen zijn tegenwoordig erg populair. Wie oh wie heeft de meeste muziekkennis van de Westelijke Mijnstreek?

Op de workshop en het concert van BJ Baartmans na zijn alle activiteiten gratis. Wel inschrijven graag o.v.v. de workshop of het concert van je voorkeur via [email protected].

Reacties