Je bent om op te eten – workshop door dr. Joyce Akse

Foto: Bibliotheek De Domijnen

In deze workshop over opvoeding aan tafel leer je hoe je je kind gezond, gevarieerd en genoeg laat eten.

Je leert hoe je het weer gezellig kunt maken aan tafel, zodat iedereen uitkijkt naar dat fijne moment samen. Je leert wat je wel en niet van je kind mag verwachten en wat jouw rol als opvoeder daarin kan zijn.

De workshop voor ouders en opvoeders vindt plaats op 13 november in Leeswinkel Stein en op 14 november in Bibliotheek Ligne en is georganiseerd in het kader van de Kookboekenweek.

Het lijkt wel alsof je dochter van 2 niks meer wil eten. Een tijdje geleden at ze voor je gevoel nog alles, maar nu is het iedere keer weer ‘nee!’. Je zoon van 4 eet bijna geen groente. Het kost heel wat moeite, praten, zeuren en onderhandelen om hem toch een hapje groente te laten proeven. Je dochter van 8 en zoon van 11 zijn altijd al lastige eters geweest. Om ervoor te zorgen dat ze toch wat eten, maak je voor beide kinderen iets anders klaar. Deze situaties zijn voor veel ouders (of andere opvoeders) herkenbaar en komen in veel gezinnen voor.

Tijdens deze workshop geeft dr. Joyce Akse, opvoedcoach & psycholoog bij Akse Coaching – Opvoedcoaching & Opvoedadvies, waardevolle informatie en praktische adviezen over opvoeding aan tafel. Wanneer je met deze informatie thuis aan de slag gaat, merk je dat je kind meer open staat voor nieuwe gerechten en nieuwe ingrediënten en ervaar je dat de strijd aan tafel vermindert. Je weet beter hoe je met lastige situaties aan tafel om kunt gaan en hoe je die kunt ombuigen naar positieve ervaringen.

Deze workshop is georganiseerd in het kader van de Kookboekenweek en speciaal bedoeld voor ouders en grootouders van en/of professionals werkzaam met kinderen van 1 tot 12 jaar. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers en aanmelden kan vooraf via de website www.dedomijnen.nl/agenda waar de gewenste datum geselecteerd kan worden.

Cookieinstellingen